luni, 19 octombrie
Ungaria a prelungit măsurile restrictive privind accesul în țară
De Petruța Gromucz - vineri, 02 octombrie în categoria Actualități
36

Distribuie pe rețelele de socializare

Ungaria și-a închis granițele începând cu data de  1 septembrie, în încercarea de a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2. Potrivit unui anunț transmis joi de șeful de cabinet al premierului Victor Orban, și citat de MTI și EFE, Ungaria a prelungit până la sfârșitul acestei luni măsurile restrictive privind accesul în țară.

Așadar, accesul străinilor în țară este interzis, excepție făcând doar tranzitul, călătoriile de afaceri sau umanitare, convoaiele militare, participarea la evenimente importante sportive, culturale sau religioase. O altă excepție sunt cetățenii străini care lucrează în Ungaria, diplomații sau cei care călătoresc în interes de serviciu. 

Cetățenii maghiari care revin în țară din străinătate, trebuie să intre în carantină sau să aibă două teste SARS-CoV-2 negative. 

În ultima perioadă, Ungaria a înregistrat o creștere majoră a cazurilor de infectare cu Coronavirus, doar ieri înregistrând 848 de noi cazuri, bilanțul deceselor ajungând la un total de 781.

La 1 septembrie, Ungaria a mai introdus câteva noi restricții, valabile și astăzi, printre care purtarea obligatorie a măștii în transportul public și în spațiile închise, închiderea cluburilor și a barurilor până la ora 23.00 și interzicerea vizitelor în căminele de bătrâni și în spitale.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri