luni, 26 octombrie
Ziua mondială a zâmbetului
De Mihai Popan - vineri, 02 octombrie în categoria Social
33

Distribuie pe rețelele de socializare

Ziua internațională a zâmbetului este sărbătorită în prima zi de vineri a lunii octombrie, anul acesta fiind marcată data de 2 octombrie. Ziua mondială a zâmbetului a fost aniversată pentru prima dată în anul 1999, în orașul natal al lui Harvey Ball, Worcester. Tot în acest an, este fondat World Smile Corporation, care va fi sponsorul anual al evenimentului.

În anul 1963 a fost creată imaginea ,,față zâmbitoare”, care reprezenta un buton galben cu două puncte și o paranteză închisă, iar în momentul de față acest simbol al zâmbetului, caracterizat printr-un emoticon, este folosit în rețele sociale, peste tot în lume, reprezentând o emoție pozitivă. Artistul american Harvey Ball este de părere că toți oamenii ar trebui să acorde cel puțin o zi dintr-un an pentru a zâmbi.

În diferite orașe din Europa, America de Sud, America de Nord și Asia sunt organizate în fiecare an manifestări care includ spectacole cu clovni, picturi pe față, prezentări de povești, teatru de păpuși etc. Organizatorii încurajează publicul să facă fotografii de la aceste evenimente, pe care să le posteze pe rețelele de socializare cu tag-ul ,,World Smile Day”.

Studiul efectuat de către Universitățile din Ulster și Swansea denotă faptul că alergătorii care zâmbesc în timpul competițiilor consumă mai puțin oxigen și au un ritm economic cu un nivel mai scăzut de efort. Kenyanul Eliud Kipchoge, care deține recordul mondial la maraton, aleargă întotdeauna cu un zâmbet larg pe față, explicând că zâmbește pentru a se relaxa și pentru a elimina durerea.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri