marți, 27 octombrie
CCR discută astăzi contestația președintelui privind interzicerea referirilor la identitatea de gen în școli și universități
De Petruța Gromucz - miercuri, 30 septembrie în categoria Social
40

Distribuie pe rețelele de socializare

Președintele Klaus Iohannis a depus o contestație privind legea care interzice referirile la identitatea de gen în școli și universități. Acesta a contestat la CCR modificarea legii educației și spune că legea este o discriminare și o îngrădire a dreptului la libera exprimare. 

„Echivalează cu instituirea unei cenzuri a opiniilor/teoriilor în cercetarea teoretică pe tema identității de gen”, se arată în contestația formulată de Klaus Iohannis, conform Digi24.

Curtea Constituțională va discuta astăzi contestația.

Autorul amendamentului este senatorul PMP, Vasile Cristian Lungu, care susține că nu își dorește ca băieții care se prezintă ca fiind fete, să aibă acces la băile sau dușurile fetelor, sau la evenimente sportive destinate persoanelor de sex feminin. 

„Prin prevederile nou introduse, considerăm că legea criticată are caracter discriminatoriu și afectează dreptul fundamental privind accesul la învățătură”, critică Klaus Iohannis legea trimisă la promulgare, conform Digi24.

Nu doar președintele critică legea, ci și reprezentanți ai mediului academic sau organizații ale elevilor și studenților sunt de aceeași părere. Aceștia susțin că legea este o discriminare și că condiționează accesul la educație. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri