luni, 26 octombrie
1.150 de miliarde de euro, diferență de investiții între Europa de Est și Europa de Vest
De Petruța Gromucz - miercuri, 30 septembrie în categoria Economic
24

Distribuie pe rețelele de socializare

Un studiu realizat de Fondul Monetar Internațional (FMI) arată că Europa Centrală și de Est are o lipsă de 1.150 miliarde de euro în investițiile de infrastructură, în comparație cu Europa de Vest. Deși studiul arată o dezvoltare a țărilor din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, realizată în ultimii 30 ani, este necesară o investiție în proiecte de infrastructură, pentru a atinge nivelul țărilor europene mai dezvoltate. Proiectele pot fi realizate pe domenii diferite, precum digitalizarea, economia inteligentă sau obiective climatice.

Studiul a fost prezentat luni la Tallin, și a fost realizat în contextul summit-ului Inițiativelor celor Trei Mări. Summit-ul va avea loc în 19 octombrie, în format videoconferință.

 Iniţiativa celor Trei Mări este o platformă politică flexibilă şi informală care reuneşte cele 12 state membre ale Uniunii Europene aflate între Marea Baltică, Adriatică şi Marea Neagră: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia. Obiectivul său principal este de a oferi susţinere politică pentru o mai bună cooperare, convergenţă şi interconectare a economiilor statelor din spaţiul geografic cuprins între cele trei mări – Adriatică, Baltică şi Neagră – în trei domenii principale: energie, transporturi şi digital. Partenerii cheie ai iniţiativei sunt Germania, UE şi Statele Unite.

Sursă: Mediafax

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri