luni, 26 octombrie
Mircea Cirț acuză: FRAUDĂ la BAIA MARE! Cere renumărarea voturilor
De Daiana Toma-Cioran - marți, 29 septembrie în categoria Actualități
198

Distribuie pe rețelele de socializare

COMUNICAT DE PRESĂ/ Fraudă la Baia Mare! Mircea Cirț solicită renumărarea voturilor!

La alegerile din 27 septembrie pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, la multe secții de votare s-au petrecut mari nereguli, legate de nerespectarea procedurilor legale privind numărătoarea buletinelor de vot și consemnarea rezultatului votării (art. 94 din Legea215/2001), respectiv neconcordanța conținutului proceselor verbale cu realitatea faptică (art.94 din legea invocată). 

Pare că sună a generalități cârcotașe, până veți privi câteva procese verbale anexate (o parte doar din dovezi), care arată mai rău decât tema la aritmetică a unui elev de clasa a patra. Veți mai vedea că, din pix, numărul alegătorilor crește cu... 100(!), de la 631 la 731, cu explicația eliptică ”adunat din interior”; sau cum e posibil ca din 380 de voturi, 25 să fie declarate nule.

Este motivul pentru care am sesizat aceste aspecte la BEC, BEJ Maramureș și BEM Baia Mare. Am atașat reclamației nu doar ”ciudate” procese verbale, ci și mai multe declarații ale unor reprezentanți din secțiile de votare (secții pe seama cărora ne-am întocmit sesizarea), care recunosc cu subiect și predicat că președintele nu a mai arătat buletinele de vot membrilor din secție spre validare. Motivația a fost una ”de natură umană”: de tipul ”asta consumă timp și noi ne grăbim să ajungem acasă”.

În mod firesc, textul reclamației exprimă într-un mod juridic riguros, cele consemnate mai sus. Ținând cont de argumentele expuse, am cerut să se verifice aspectele sesizate și să se dispună renumărarea voturilor de față cu reprezentanții formațiunilor participante la aceste alegeri locale.

Mircea Cirț,

Candidatul PNL Maramureș pentru Primăria Municipiului Baia Mare

Sursă foto: Facebook Mircea Cirț

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri