marți, 20 octombrie
Se apropie o nouă carantină?
De Petruța Gromucz - marți, 29 septembrie în categoria Sănătate
69

Distribuie pe rețelele de socializare

Întrebarea care stă pe buzele tuturor în această perioadă  este: „Vom intra din nou în carantină?”. Statisticile arată că indicii de infecție nu au o valoare atât de mare, încât să conducă spre o nouă perioadă de carantină. E adevărat că un al doilea val de pandemie este aproape, dar medicii transmit că măsurile de precauție și igienă sunt cele mai bune arme împotriva infectării. 

„Ne putem aştepta, pentru că va fi acea suprapunere cu virozele de toamnă-iarnă, care vor scădea în plus imunitatea. Şi atunci, fiind expunere comunitară importantă şi nişte măsuri de prevenţie care nu se aplică foarte corect şi nu de către toată lumea, ne aşteptăm ca numărul de cazuri să crească. Da, mă aştept să vină un al doilea val. Mi-e greu să estimez când anume. Foarte probabil că undeva prin lunile noiembrie, decembrie, ianuarie”, transmite medicul infecţionist Andreea Moldovan, conform Mediafax.ro.

Președintele României, Klaus Iohannis a declarat însă că, în cazul în care trendul infecțiilor se menține ascendent, nu va ezita să declare din nou stare de urgență.

Nelu Tătaru atenționează că menținera normelor de protecție este soluția pentru ezitarea creșterii noilor cazuri. 

„Respectând aceste norme, avem o menţinere în platou, în jurul a 1.500 de cazuri pe zi, urmând ca în a doua jumătate a lunii octombrie, după ce trece această lună de foc, să putem să ne gândim şi la o pantă descendentă. Dacă nu respectăm acele lucruri, vom vedea o creştere la 2.000 de cazuri pe zi şi atunci vom vedea cum trepidează unităţile de primiri urgenţe şi terapie intensivă”, spune Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, citat de Mediafax.ro.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri