miercuri, 21 octombrie
550 de milioane de euro din Fondul de Coeziune vor fi redirecționate către POC pentru atenuarea efectelor negative produse de pandemie
De Petruța Gromucz - marți, 29 septembrie în categoria Economic
35

Distribuie pe rețelele de socializare

Comisia Europeană a emis ieri, 28 septembrie 2020, un comunicat oficial conform căruia se aprobă modificarea programului operațional „Competitivitate”, prin care 550 de milioane de euro din Fondul de Coeziune, vor fi rdirecționate către Programul Operațional Competitivitate. Redirecționarea sumei se face pentru atenuarea efectelor negative produse de pandemia de SARS-CoV-2  asupra economiei României. 120.000 de microînteprinderi, întreprinderi mici și mijlocii vor primi sprijin financiar. De asemenea, sprijin vor primi și inițiativele de digitalizare și educație electronică.

„Datorită flexibilității oferite de Inițiativa pentru investiții ca reacție la coronavirus (CRII) a Comisiei, întreprinderile românești pot beneficia de acest sprijin vital pentru a depăși dificultățile cauzate de pandemie și a menține locurile de muncă. Alături de fondurile UE deja orientate către sectorul sănătății din România, precum și către formare, educație și infrastructuri, aceasta este o oportunitate unică pentru o redresare economică rapidă. În prezent, este extrem de important să se pună rapid în practică aceste măsuri.”, a declarat Elisa Ferreira, Comisarul pentru coeziune și reforme, conform Fonduri-Structurale.ro.

Astfel de măsuri au fost luate la nivelul țării noastre și pentru sprijinirea lucrătorilor din domeniul sănătății. Pentru că domeniul sănătății se află în prima linie în lupta cu virusul SARS-CoV-2, România a mobilizat fonduri europene în valoare de 350 de milioane de euro. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri