vineri, 23 octombrie
29 septembrie 2018-Cea mai mare hartă a unei țări formată din oameni
De Mihai Popan - marți, 29 septembrie în categoria Cultură
23

Distribuie pe rețelele de socializare

În data de 29 septembrie 2018, la Alba Iulia au participiat 4807 de persoane, majoritatea elevi, unde s-a stabilit recordul mondial pentru cea mai mare hartă a unei țări formată din oameni. În interiorul hărții a fost alcătuit numărul simbol al anului respectiv (100), iar acest record mondial a intrat în Guinness Book.

Participanții au venit din 70 de localități ale României, iar acest record mondial a fost obțiunut în urma celebrării a 100 de ani de la unirea Transilvaniei cu România.

SRAC a fost evaluatorul și certificatorul metodologiei de numărare a participanților și a luat parte la procesul de omologare a recordului. Este cel de al treilea record Guinness la care SRAC participă în calitate de evaluator, după cele două stabilite în 2017 la Năsăud (,,Cea mai mare adunare de oameni în costum popular” și ,,Cel mai mare număr de participanți la un dans tradițional românesc”).

Denumirea oficială a recordului este ,,Largest human image of a country/continent”, iar vechiul record a aparținut Myanmarului, care în 12 februarie 2018, a adunat 3466 de oameni ce au format harta țării lor.

Andreea Tănăsescu, fondatoarea comunității ,,La blouse roumaine”, și campionul olimpic Ivan Patzaichin au fost unii dintre participanți.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Festivalului "Bucurie în mişcare" de către Asociaţia 11even Cluj-Napoca, alături de Primăria Alba Iulia şi un lanţ german de hypermarket-uri. Este cel de-al doilea record Guinness pe care Alba Iulia îl deţine, după cel stabilit în 2009, cu "cea mai mare îmbrăţişare". 


 

 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri