sâmbătă, 26 noiembrie
Cătălin Cherecheș: De astăzi fac și administrație și politică!”
De Petruța Gromucz - luni, 28 septembrie în categoria Politică
341

Distribuie pe rețelele de socializare

Cătălin Cherecheș a fost reales în funcția de primar al Municipiului Baia Mare, prin votul cetățenilor. Acesta a susținut astăzi o conferință de presă pentru a mulțumi alegătorilor, dar și pentru a menționa câteva schimbări care vor fiu aduse la nivelul Băii Mari, dar și a județului Maramureș.

Cătălin Cherecheș: „Din acest moment, Cătălin Cherecheș intră în politică. Vă voi menționa zona din care voi face parte și modul în care voi acționa, de astăzi începând, politic! Nu voi mai fi un administrator  strict al orașului și doar un primar care se ocupă de administrarea orașului, voi face și politică.”

Edilul a dorit să aducă la cunoștință cetățenilor faptul că primele sale două priorități sunt familia și orașul Baia Mare. ”Prioritatea numărul unu de astăzi începând, este familia mea. Prioritatea numărul doi, o reprezintă atribuțiile mele ca și primar al municipiului Baia Mare.”

În continuarea discursului, Cătălin Cherecheș a subliniat câteva dintre schimbările majore care vor urma să fie implementate la nivelul orașului.

„Prima prioritate ca și primar al municipiului Baia Mare este eficientizarea, reformarea structurii Primăriei Municipiului Baia Mare, a tuturor serviciilor publice, a tuturor societăților comerciale din subordinea autorității locale, respectiv societatea Urbis, Vital, Ocolul Silvic al Municipiului Baia Mare,Serviciul Public Ambient Urban, dar și structura Primăriei. Vom demara, începând din această săptămână, prin hotărârea Consiliului Local, ieșirea Municpiului Baia Mare din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Gestiune a Deșeurilordin Maramureș, (...) Municpiul Baia Mare având un sistem propriu și dorind să își gestioneze în regie proprie această componentă.”

De asemenea, acesta a menționat că va fi atent la modul în care oamenii au sau nu capabilități în zona administrativă sau în zona pe care o desfășoara în structurile administrative, iar în funcție de ceea ce fac, vor rămâne sau nu în funcții. Acest lucru va fi clarificat cu ajutorul unui audit care urmează să fie realizat în structurile amintite. Acesta preconizează o disponibilizare de 30% în rândul angajaților, dorindu-se o organizare cât mai suplă.

Zonele neconforme din Craica, Pirită, Ferneziu și Cuprom vor fi demolate, iar zonele nelocuibile vor fie eliberate, inclusiv zona Gării. Un alt proiect care urmează să fie implementat este demolarea garajelor.

„Un proiect pe care foarte mulți cetățeni și-l doresc , îl reprezintă demolarea garajelor. Începând de mâine dimineață vom demara o mare acțiune de demolare a garajelor, a tuturor garajelor din municipiul Baia Mare.”

Cătălin Cherecheș a vorbit în cadrul conferinței de astăzi și despre reducerea cheltuielilor pentru sport, cultură, divertisment și culte religioase. 

„Vom face acest lucru chiar înainte de a investi în noul Consiliu Local, dând voie și următorului Consiliu Local să facă acest lucru.”

Parcul Industrial va fi înființat începând cu săptămâna viitoare, și vor urma disponibilizări în masă, conform declarațiilor edilului.

„Vom înființa începând de săptămâna viitoare Parcul Industrial Metropolitan Baia Mare, sancționând prin încheierea rapoartelor de serviciu, pe cei care prin dispoziția primarului, de patru ani de zile au avut obligația să facă acest lucru și nu au facut-o. Toți cei care au fost înscriși pe această dispoziție, cu privire la documentarea și înființarea Parcului Industrial, vor fi dați afară.”

Cherecheș a declarat că vor urma acțiuni stricte și pe termen lung și că situația școlară va fi modificată, fiecare grădiniță și școala va fi luată în parte, iar modul de administrare va fi atent monitorizat. 

Acesta  a promis transparență totală în ceea ce privește fiecare acțiune a sa, printr-o comunicare publică zilnică, de la elemente concrete, până la interesele celor din jur: „Inclusiv modul în care se dorește uneori vânzarea Maramureșului sau a Băii Mari așa în pungă de un leu.”

O altă acțiune care ar urma să fie implementată este reabilitarea Pieței Izvoare, o reabilitare care va dura aproximativ nouă luni de zile și va începe din 15 noiembrie. Și stadionul Viorel Mateianu va fi reabilitat, reașezându-se tot ceea ce înseamnă priorități investiționale a Municipiului Baia Mare. Edilul a reamintit că toate acțiunile sunt realizate  în accord cu ceea ce cetățenii au comunicat în campania electorală.

Cherecheș  a declarat că pentru prima dată în istoria Municipiului Baia Mare, comunitatea maghiară nu va avea un viceprimar, dar și că la nivelul consiliului local, lucrurile vor fi schimbate. Nemulțumirea acestuia pornește de la faptul că el a inițiat până în acest moment 10.000 de proiecte de hotărâre, iar consiliul local doar 2.

Așa începe noul mandat al Primarului Cătălin Cherecheș, cu noi proiecte și promisiunea unei transparențe totale.

 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri

Bugetul pentru etapa a treia din programul Rabla pentru electrocasnice s-a epuizat în mai puțin de un minut

Daiana Toma-Cioran - dec. 10, 2021
Bugetul alocat pentru a treia etapă a programului „Rabla pentru Electrocasnice”, sesiunea de ...
economie România 2021 Rabla

Președintele României, Klaus Iohannis: „Autorităților nu le este ușor să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi și libertăți fundamentale”

Daiana Toma-Cioran - dec. 10, 2021
Autorităților nu le este niciodată ușor să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi ...
pandemie Covid-19 Sars-CoV-2 măsuri

Taxele pentru mașinile poluante ar putea fi mărite: „Degeaba investim, dacă înmatriculările la cele vechi sunt la liber”

Daiana Toma-Cioran - dec. 9, 2021
În țara noastră sunt înmatriculate mai multe mașini second hand, în comparație cu cele noi, ...
taxe impozit majorări Ministrul Mediului

Va fi realizată o piață tradițională și în localitatea Bogdan Vodă

Daiana Toma-Cioran - dec. 9, 2021
În ședința de ieri, aleșii județeni au acordat vot favorabil hotărârii prin care Consiliul ...
Consiliul Județean Maramureș CJMM 2021

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Pensiile speciale, minciuna preferată a USR-iștilor”

Daiana Toma-Cioran - dec. 8, 2021
Pensiile speciale, tema preferată a USR-iștilor! În frunte cu Cioloș, aceștia își închipuie că ...
Deputat Maramureș Gheorghe Șimon Putere

În 2022 bugetarii vor primi din nou vouchere de vacanță

Daiana Toma-Cioran - dec. 3, 2021
Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru acordarea de vouchere a fost pus în dezbatere publică. ...
România 2022 vouchere bugetari

Guvernul vrea să adopte bugetul de stat pentru 2022 până pe 24 decembrie

Daiana Toma-Cioran - dec. 3, 2021
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern, că bugetul de stat ...
Guvern premier pim-ministru Nicolae Ciuca

PNDR: Evaluarea cererilor de finanțare depuse în cadrul submăsurilor pentru instalarea tinerilor fermieri și dezvoltarea fermelor mici a fost finalizată

Petruța Gromucz - nov. 25, 2021
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat finalizarea evaluării cererilor de ...
fermieri ferme finanțare cereri de finanțare

ONG-urile și instituțiile de învățământ pot aplica pentru granturi de până la 15.000 de dolari în cadrul Programului anual de finanțări al Ambasadei SUA la București!

Petruța Gromucz - nov. 23, 2021
Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, Biroul de Diplomație Publică, a anunțat ...
fonduri instituții de învățământ ONG granturi

A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a obiectivului de investiții ”Variantă de ocolire Baia Mare”

Petruța Gromucz - nov. 19, 2021
A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a obiectivului de ...
varianta ocolitoare studiu de fezabilitate drumuri CJMM

Vor fi operate zboruri externe regulate de pe Aeroportul Internațional Maramureș

Petruța Gromucz - nov. 17, 2021
Potrivit unui comunicat publicat de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, ...
zboruri externe Maramureș aeroport noi zboruri

Peste 105 milioane de lei pentru servicii socio-educaționale, modernizarea infrastructurii rutiere și sprijinirea mediului de afaceri, prin POR

Petruța Gromucz - nov. 16, 2021
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat semnarea a 25 de noi ...
POR finanțare dezvoltare contracte de finanțare

POIM: Finanțare în valoare de 18 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”

Petruța Gromucz - nov. 15, 2021
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis în acest weekend semnarea a 37 noi ...
Baia Mare finanțare Spitalul Județean ,,Dr. Constantin Opriș” MIPE

Au fost aprobate primele documente pentru demararea PNRR. România va beneficia de prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro până la finalul anului

Petruța Gromucz - nov. 12, 2021
Guvernul a adoptat în 10 noiembrie 2021, două memorandumuri prin carea mandatat Ministerul ...
PNRR România memorandum Guvern

Expoziție itinerantă ,,Din zestrea Maramureșului”, la Craiova

Petruța Gromucz - nov. 11, 2021
Vineri, 12 noiembrie 2021, ora 11:00, Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de ...
expoziție Maramureș tradiție muzeu

Au fost semnate noi contracte de finanțare pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție destinate elevilor și personalului medical

Petruța Gromucz - nov. 10, 2021
Autoritatea de Management pentru POIM 2014-2020 a asigurat semnarea a 3 noi contracte de ...
contracte de finanțare finanțare management echipamente de protecție

O nouă rundă pentru Rabla pentru Electrocasnice și lansarea a 3 noi programe: instalarea de panouri fotovoltaice și staţii de încărcare pentru maşinile electrice și un program dedicat construcției pistelor de biciclete

Petruța Gromucz - nov. 8, 2021
Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, a anunțat la la sfârșitul săptămânii ...
Rabla electrocasnice sesiune nouă fonduri

Un nou liberal demisionează din grupul parlamentar al PNL acuzând „distrugerea PNL de către cei care au confiscat partidul”

Daiana Toma-Cioran - oct. 29, 2021
După ce fostul președinte PNL, Ludovic Orban, și-a anunțat demisia din grupul parlamentar PNL și ...
politică Partidul Național Liberal PNL demisii

S-a redeschis Centrul de vaccinare de la Caspev Baia Mare. Unde se mai pot vaccina băimărenii?

Daiana Toma-Cioran - oct. 29, 2021
Centrul de vaccinare de la Caspev (strada Săsarului numărul 3) s-a redeschis, aici, băimărenii ...
Baia Mare Maramureș Cătălin Cherecheș Centre de vaccinare

PNRR, aprobat de Consiliul UE! România urmează să primească o prefinanțare de 3,8 miliarde de euro

Petruța Gromucz - oct. 29, 2021
Miniștrii economiei și finanțelor au anunțat ieri, 28 octombrie 2021, aprobarea evaluării ...
PNRR Consiliul UE prefinanțare plan național