sâmbătă, 24 octombrie
Cătălin Cherecheș: De astăzi fac și administrație și politică!”
De Petruța Gromucz - luni, 28 septembrie în categoria Politică
262

Distribuie pe rețelele de socializare

Cătălin Cherecheș a fost reales în funcția de primar al Municipiului Baia Mare, prin votul cetățenilor. Acesta a susținut astăzi o conferință de presă pentru a mulțumi alegătorilor, dar și pentru a menționa câteva schimbări care vor fiu aduse la nivelul Băii Mari, dar și a județului Maramureș.

Cătălin Cherecheș: „Din acest moment, Cătălin Cherecheș intră în politică. Vă voi menționa zona din care voi face parte și modul în care voi acționa, de astăzi începând, politic! Nu voi mai fi un administrator  strict al orașului și doar un primar care se ocupă de administrarea orașului, voi face și politică.”

Edilul a dorit să aducă la cunoștință cetățenilor faptul că primele sale două priorități sunt familia și orașul Baia Mare. ”Prioritatea numărul unu de astăzi începând, este familia mea. Prioritatea numărul doi, o reprezintă atribuțiile mele ca și primar al municipiului Baia Mare.”

În continuarea discursului, Cătălin Cherecheș a subliniat câteva dintre schimbările majore care vor urma să fie implementate la nivelul orașului.

„Prima prioritate ca și primar al municipiului Baia Mare este eficientizarea, reformarea structurii Primăriei Municipiului Baia Mare, a tuturor serviciilor publice, a tuturor societăților comerciale din subordinea autorității locale, respectiv societatea Urbis, Vital, Ocolul Silvic al Municipiului Baia Mare,Serviciul Public Ambient Urban, dar și structura Primăriei. Vom demara, începând din această săptămână, prin hotărârea Consiliului Local, ieșirea Municpiului Baia Mare din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Gestiune a Deșeurilordin Maramureș, (...) Municpiul Baia Mare având un sistem propriu și dorind să își gestioneze în regie proprie această componentă.”

De asemenea, acesta a menționat că va fi atent la modul în care oamenii au sau nu capabilități în zona administrativă sau în zona pe care o desfășoara în structurile administrative, iar în funcție de ceea ce fac, vor rămâne sau nu în funcții. Acest lucru va fi clarificat cu ajutorul unui audit care urmează să fie realizat în structurile amintite. Acesta preconizează o disponibilizare de 30% în rândul angajaților, dorindu-se o organizare cât mai suplă.

Zonele neconforme din Craica, Pirită, Ferneziu și Cuprom vor fi demolate, iar zonele nelocuibile vor fie eliberate, inclusiv zona Gării. Un alt proiect care urmează să fie implementat este demolarea garajelor.

„Un proiect pe care foarte mulți cetățeni și-l doresc , îl reprezintă demolarea garajelor. Începând de mâine dimineață vom demara o mare acțiune de demolare a garajelor, a tuturor garajelor din municipiul Baia Mare.”

Cătălin Cherecheș a vorbit în cadrul conferinței de astăzi și despre reducerea cheltuielilor pentru sport, cultură, divertisment și culte religioase. 

„Vom face acest lucru chiar înainte de a investi în noul Consiliu Local, dând voie și următorului Consiliu Local să facă acest lucru.”

Parcul Industrial va fi înființat începând cu săptămâna viitoare, și vor urma disponibilizări în masă, conform declarațiilor edilului.

„Vom înființa începând de săptămâna viitoare Parcul Industrial Metropolitan Baia Mare, sancționând prin încheierea rapoartelor de serviciu, pe cei care prin dispoziția primarului, de patru ani de zile au avut obligația să facă acest lucru și nu au facut-o. Toți cei care au fost înscriși pe această dispoziție, cu privire la documentarea și înființarea Parcului Industrial, vor fi dați afară.”

Cherecheș a declarat că vor urma acțiuni stricte și pe termen lung și că situația școlară va fi modificată, fiecare grădiniță și școala va fi luată în parte, iar modul de administrare va fi atent monitorizat. 

Acesta  a promis transparență totală în ceea ce privește fiecare acțiune a sa, printr-o comunicare publică zilnică, de la elemente concrete, până la interesele celor din jur: „Inclusiv modul în care se dorește uneori vânzarea Maramureșului sau a Băii Mari așa în pungă de un leu.”

O altă acțiune care ar urma să fie implementată este reabilitarea Pieței Izvoare, o reabilitare care va dura aproximativ nouă luni de zile și va începe din 15 noiembrie. Și stadionul Viorel Mateianu va fi reabilitat, reașezându-se tot ceea ce înseamnă priorități investiționale a Municipiului Baia Mare. Edilul a reamintit că toate acțiunile sunt realizate  în accord cu ceea ce cetățenii au comunicat în campania electorală.

Cherecheș  a declarat că pentru prima dată în istoria Municipiului Baia Mare, comunitatea maghiară nu va avea un viceprimar, dar și că la nivelul consiliului local, lucrurile vor fi schimbate. Nemulțumirea acestuia pornește de la faptul că el a inițiat până în acest moment 10.000 de proiecte de hotărâre, iar consiliul local doar 2.

Așa începe noul mandat al Primarului Cătălin Cherecheș, cu noi proiecte și promisiunea unei transparențe totale.

 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri