sâmbătă, 24 octombrie
Primarii aleși de maramureșeni
De Daiana Toma-Cioran - luni, 28 septembrie în categoria Administrație
176

Distribuie pe rețelele de socializare


Alegerile locale au avut loc ieri, 27 septembrie. În ciuda regulior stricte impuse de autorități din cauza pandemiei de Sars-CoV-2, maramureșenii au ieșit la vot în proporție de 46,13%.

Unii primari au ramas aceeași, dar au venit și alții noi. Primarii aleși în Județul Maramureș

Alegerile locale au avut loc ieri, 27 septembrie. În ciuda regulior stricte impuse de autorități din cauza pandemiei de Sars-CoV-2, maramureșenii au ieșit la vot în proporție de 46,13%.

Unii primari au ramas aceeași, dar au venit și alții noi. 

În Baia Mare, au fost 9 candidați pentru fotoliu de primar. Lupta strânsă s-a dat între Mircea Cirț (PNL) și Cătălin Cherecheș (Coalția pentru Maramureș). Cu un procent de peste 40%, Cătălin Cherecheș câștigă un nou mandat de primar. 

La Sighetu Marmației, bătălia s-a dat între candidații Coaliției pentru Maramureș, Vasile Moldovan, fost Prefect de Maramureș și candidata PNL-ului Daniela Onița-Ivașcu. Până în momentul de față, câștigător este Vasile Moldovan, la diferență de câteva voturi. 

În Baia Sprie, cei mai votați candidați au fost Alin Sebastian Bîrda, membru PNL și Pașca Dorin Vasile, susținut de Coaliția pentru Maramureș. Deși lupta a fost strânsă, primarul orașului Baia Sprie este Bîrda.

În Ulmeni au fost doar patru candidați pentru Primăria orașului. Câștigător este Lucian Morar (PMP). Contracandidatul său cel mai puternic a fost penelistul Sas Dacian Olipmiu.

În orașul Seini, lupta s-a dus între trei candidați, PNL, PMP și Coaliția pentru Maramureș. Fără drept de apel din partea contracandidaților,  Gabriela Florica Tulbure câștigă un nou mandat.

În Târgul Lăpuș, bătaia pentru putere a fost între 6 candidați. Preferații pentru postul de primar au fost Mitru Leșe (PNL) și Timbuș Mihai (Coaliția pentru Maramureș).  La finalul luptei, câștigător este Mitru Leșe.

În Cavnic au fost trei candidați la primărie. Lupta a fost una echilibrată, însă câștigător este Vladimir Petruț (PNL).

Și în Șomcuta Mare s-a ales primarul. Patru candidați au iețit în față pentru scaunul de primar. Lupta s-a dus între Coaliția pentru Maramureș și Partidul Național Liberal. Gheorghe Buda, din partea Colaiției pentru Maramureș a câștigat. 

La Borșa bătălia s-a dat între candidatul din partea Coaliției pentru Maramureș, Timiș Ion-Sorin și candidatul PNL, Timiș Traian Remus. Câștigător a ieșit Timiș Ion-Sorin.

În Moisei primăria a fost câștigată de Tomoiagă Grigore, candidat din partea Coaliției pentru Maramureș. Lupta pentru primărie s-a dat între CMM și PNL.

La Tăuții-Măgherăuș a fost surpriza mare, câștigător al Primăriei este Dumitru Marinescu (PNL). Bătălia s-a dat între el și candidatul Coaliției, Ardelean Anton.

La Dragomirești 3 partide politice s-au luptat pentru primărie. Țiplea Vasile, candidat din partea Colaiției pentru Maramureș a câștigat, pe locul doi fiind Ilban Carmen, candidat al formațiunii politice PMP. PNL nu se poate lăuda cu un număr mare de voturi. 

În Săliștea de Sus au fost cinci candidați pentru primărie. Candidatul Iuga Ștefan (CMM) a câștigat fără drept de contestație din partea contracandidaților.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri