marți, 27 octombrie
Noul Primar General al Capitalei este Nicușor Dan
De Daiana Toma-Cioran - luni, 28 septembrie în categoria Actualități
56

Distribuie pe rețelele de socializare

Ieri, 27 septembrie 2020 au avut loc alegerile locale, iar românii s-au mobilizat și au ieșit la vot. La primăria Capitalei cel mai votat a fost Nicușor Dan, candidat independent susținut de USRPLUS și PNL, urmat de Gabriela Firea, candidat PSD. 

După 4 ani de mandat, se pare că Firea nu a reușit să îi convingă pe bucureșteni că ar mai merita unul. Nicușor Dan a declarat că este „foarte probabil”  ca reprezentanții USRPLUS și PNL să dețină majorități în viitorul Consiliu General și în consiliile locale de sector. El a spus că nu va pierde vremea și se va une direct la muncă odată ce ajunge în funcție:  „Am câştigat împreună Primăria Generală, am câştigat împreună trei sau patru primării de sector, am câştigat împreună majoritatea, foarte probabil, în cele şapte consilii – Consiliul General şi consiliile locale ale sectoarelor. Începând de mâine ne apucăm de muncă şi (…), când vom fi învestiţi oficial, vom schimba faţa Bucureştiului. Bucureştiul are un potenţial extraordinar, oameni care sunt competitivi în foarte multe domenii. Există o discrepanţă uriaşă între ceea ce fac bucureştenii în mediul privat şi ce a reuşit să facă administraţia publică pentru ei. Din momentul acesta trebuie să lucrăm împreună, să canalizăm energiile pentru ca Bucureştiul să redevină acolo unde îi este locul”, a spus Nicuşor Dan, la sediul USRPLUS.

Potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS – Avangarde, candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a obţinut, duminică, 47,2% din voturile bucureştenilor pentru funcţia de Primar General al Capitalei, iar actualul edil Gabriela Firea, candidatul PSD, a fost creditată cu 39%.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri