miercuri, 21 octombrie
Continuarea unei campanii electorale. Runda a II-a: Negocierile
De Petruța Gromucz - luni, 28 septembrie în categoria Editoriale
870

Distribuie pe rețelele de socializare

Chiar dacă alegerile locale s-au încheiat, chiar dacă s-au produs unele modificări, vom vedea dacă în bine sau nu mai încolo, luptele politice de abia acum încep. Discuțiile se vor demara de astăzi, negocierile care au avut loc înainte de finalul campaniei, unele se vor anula, altele vor rămâne în picioare.

Ionel Bogdan a învins Coaliția la nivel județean, atât la Consiliul Județean, cât și la Președenție, luându-i locul lui Zetea. Însă, jocurile îl pot avantaja tot pe Zetea, în CJ intrând acum Coaliția, PNL, PMP, USR și ProRomânia. Surpriza este lipsa UDMR, un aliat de încredere a PSD și a Coaliției. Însă, teoretic, Coaliția poate forma majoritatea, alături de ProRomânia și PMP. Însă depinde foarte mult și de înțelegerile de la CL Baia Mare, acolo unde ”pionul” principal este Cătălin Cherecheș, care va avea o misiune la fel de dificilă, de a-și crea un CL favorabil lui. Din CL Baia Mare vor face parte Coaliția pentru MM, PNL, USR, PMP și UDMR. Aici majoritatea se poate face relativ mai simplu decât la CJ, însă cu unele sacrificii din partea edilului băimărean.

Discuțiile sunt în desfășurare de aseară, pentru a forma majorități, iar la finalul săptămânii ar trebui să avem deja stabilite cele două majorități în cadrul celor mai importante consilii din județul Maramureș.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri