miercuri, 21 octombrie
Giorgiana Hosu demisionează din funcția de șef al DIICOT în urma condamnării primite de soțul ei, Dan Hosu
De Daiana Toma-Cioran - vineri, 25 septembrie în categoria Actualități
52

Distribuie pe rețelele de socializare

Giorgiana Hosu demisionează din funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, a informat, ieri seară, Ministerul Justiției.

Potrivit unui comunicat de presă transmis către Agerpres, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut, joi, o întrevedere cu Giorgiana Hosu și Oana Daniela Pâțu, procurorul-șef adjunct al DIICOT.

În cadrul întrevederii, Ministrul Justiţiei a fost informat de Elena Giorgiana Hosu de decizia sa de a demisiona din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi despre faptul că decizia a fost deîndată înaintată de aceasta către CSM - Secţia pentru procurori", se precizează în comunicat, conform Agerpres.

Ministrul Justiției spune că demisia procurorului- șef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea și imaginea instituției și a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură și din cause care nu îi sunt imputabile.

Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de procurorul-şef adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâţu, în conformitate cu prevederile legale.

Fostul poliţist Dan Hosu, soţul Giorgianei Hosu, a fost condamnat ieri de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul 'Carpatica Asig', pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Cotroceni, că în situaţia în care va apărea o condamnare în cazul soţului şefei DIICOT, cu siguranţă aceasta nu va rămâne fără urmări.

Potrivit deciziei instanţei, Dan Hosu a fost condamnat la doi ani şi şase luni închisoare pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi un an şi şase luni închisoare pentru instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unei persoane neautorizate la asemenea informaţii. Cele două pedepse au fost contopite, rezultând o condamnare de 3 ani, însă cu suspendarea executării, pe un termen de supraveghere de trei ani şi şase luni. Hosu a fost achitat pentru trafic de influenţă şi dare de mită. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri