luni, 19 octombrie
Curtea Constituțională a respins contestația Guvernului. Alocațiile ar putea fi dublate
De Daiana Toma-Cioran - vineri, 25 septembrie în categoria Actualități
40

Distribuie pe rețelele de socializare

Curtea Constituțională a decis ieri că sesizarea Guvernului împotriva dublării alocațiilor este neîntemeiată și a respins contestația. Alocațiile s-ar putea dubla doar dacă președintele promulgă legea prin care Parlamentul a decis revenirea la dublarea alocațiilor din acest an, deși Guvernul a eșalonat calendarul de dublare până în 2022.

Guvernul a decis, printr-o Ordonanță de Urgență, majorarea etapizată a alocațiilor până în 2022, însă Parlamentul a respins actul normativ, păstrând în vigoare măsura de dublare a acestora. Potrivit deciziei Guvernului, alocațiile au fost majorate cu 20% din 1 septembrie.

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a respins în 19 august Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care alocațiile au fost mărite doar cu 20%. Apoi, Guvernul a atacat la Curtea Constituțională legea prin care a fost respinsă această Ordonanță de Urgență.

„Am luat decizia de a crește etapizat alocațiile, de a dubla, dar etapizat, în funcție de capacitatea bugetului de a face față acestei noi cheltuieli. În populismul caracteristic, PSD a respins aceasta soluție rațională. Ne vom apăra punctul de vedere”, declara la momentul respectiv premierul Ludovic Orban.

Legea de respingere a Ordonanței de Urgență mege la promulgare la șeful statului. Klaus Iohannis poate trimite actul normativ din nou în Parlament pentru reexaminare. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri