vineri, 23 octombrie
22 de miliarde de lei investiți în primele opt luni ale anului în infrastructură
De Petruța Gromucz - joi, 24 septembrie în categoria Administrație
44

Distribuie pe rețelele de socializare

Țara noastră a înregistrat un record absolut pentru ultimii 10 ani , conform Secretarului de Stat al Ministerului de Finanțe, Sebastian Burduja. România a investit 22 de miliarde de lei în proiecte de infrastructură în ultimele opt luni ale anului.

"La execuţia bugetară pe opt luni s-au cheltuit efectiv pe proiecte de infrastructură 22 de miliarde de lei, este un record absolut în ultimii zece ani. Altfel spus, în cea mai complicată situaţie fiscal-bugetară probabil din ultimii 20 de ani, dar să spunem din ultimii 10 ani, prioritatea celor care sunt la conducerea Guvernului a fost să investească în infrastructură", a arătat Burduja, citat de Agerpres.

"Vă mai dau un exemplu, apropo de investiţii noi, greenfield. Avem în gestiune la Ministerul Finanţelor Publice o schemă de ajutor de stat oarecum puţin ştiută, nu are nici cel mai sexy nume, se cheamă 807/2014. În câteva luni, Guvernul a reuşit să finanţeze prin această schemă proiecte de 1,7 miliarde (de lei - n.r.), în contextul în care ani de zile mai degrabă aduna praf pe un raft. Deci investiţii în inovare, în educare, în cercetare, ca să putem fi productivi, să putem plăti pensii şi salarii mai mari, să îmbunătăţim infrastructura", a mai spus Secretarul de Stat, citat de Digi24.

Acesta a mai susținut și că dezvoltarea orașelor din România este un real succes, și a reamintit faptul că țara noastră are nevoie de planuri de investiții verzi, pentru care sunt deja alocate fonduri europene.

"Marile oraşe din România au crescut bine. În primele 10 oraşe din UE cu cea mai mare creştere sunt şapte oraşe din România. Pentru toţi cei care spun că nu se poate, eu le spun mergeţi la Oradea şi o să vedeţi un oraş mai frumos decât oraşele din Europa de Vest, sau mergeţi la Cluj-Napoca sau la Reşiţa. România sigură înseamnă să producem aici lucrurile importante pentru piaţa românească. Nu are sens să exportăm lemn şi să importăm mobilă, să exportăm fier brut şi să importăm oţel beton. Reset leadership, reset România, asta trebuie să facem împreună!", a susţinut Sebastian Burduja, conform Digi24.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri