luni, 19 octombrie
PSD a prezentat Moțiunea de Cenzură în Parlament
De Daiana Toma-Cioran - joi, 20 august în categoria Politică
82

Distribuie pe rețelele de socializare

Azi, Partidul Social Democrat (PSD) a prezentat în plenul Parlamentului Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban 2 numită „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată”. PRO România şi ALDE susţin la vot demersul social-democraţilor. PSD are în prezent 210 voturi la care mai punem 21 de parlamentari PRO România, în total 231 de voturi. La acestea se adaugă alţi 20 de parlamentari neafiliaţi, rezultând un număr suficient pentru a trece moţiunea de cenzură. Iohannis este cel care va decide viitoarea nominalizare a unui premier.

Moțiunea de cenzură cuprinde „23 de pagini de motive ca acest Guvern să plece”, declară Deputatul PSD Petre Florian Manole

Senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt PSD „La demiterea Guvernului Orban 1, nu țara era importantă pentru Klaus Iohannis, ci Partidul Național Liberal, nu sănătatea românilor era prioritatea sa, ci avantajele electorale pentru partidul său. A preferat să mențină starea de incertitudine, în timp ce pandemia avansa. Și-au pierdut iremediabil credibilitatea în modul în care au gestionat pandemia. Au spus pe gură că virusul e deosebit de grav, dar s-au purtat ca și cum virusul n-ar fi existat, petrecând fără mască și fără distanțare în clădirea guvernului sau dând petreceri în restaurante cu zeci de invitați și interlopi.” 

Data în care se va vota pentru aprobarea sau respingerea Moțiunii de cenzură se va stabili vineri de către PSD.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri