marți, 20 octombrie
Piloții companiei Blue Air îi cer premierului să emită o Hotarâre de Guvern privind acordarea ajutorului de stat
De Daiana Toma-Cioran - joi, 24 septembrie în categoria Actualități
40

Distribuie pe rețelele de socializare

Ieri, Sindicatul piloților Blue Air au transmis o scrisoare deschisă către Ludovic Orban, premierul României, în care îi cer să emită o Hotarâre de Guvern privind acordarea ajutorului de stat pentru a fi salvată aviația română. 

Putem să controlăm un avion, dar nu putem să controlăm mediul socio-politic, economic sau sanitar. Putem decide în ce direcţie să zboare o aeronavă, dar nu în ce domeniu se alocă fondurile de redresare a economiei. Este în puterea dumneavoastră să decideţi şi nu putem decât să fim onoraţi de faptul că aveţi încredere în noi şi că aţi ales să susţineţi sectorul aviaţiei de transport pasageri din România”, scrie în scrisoare.

„Dorim să vă transmitem nevoia iminentă de a emite Hotărârea de Guvern pentru aprobarea ajutorului de stat conform OUG 139/19 August 2020, pentru a ne putea exercita meseria în continuare. Menţionăm că măsuri similare au fost luate şi implementate şi de alte state pentru a-şi asigura acest domeniu-cheie al economiilor naţionale şi considerăm că acordarea garanţiei de stat pentru accesarea împrumutului reprezintă un câştig pentru toate entităţile implicate: pasageri, angajaţi, colaboratori şi nu în ultimul rând economia României”, mai spun piloţii.

Dacă situația rămâne aceeași, piloții riscă să rămână fără locuri de muncă și o să fie forțați să lucreze pentru companii străine. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri