miercuri, 28 octombrie
Colonelul Bogdan Enescu, șeful Jandarmeriei Române, acuzat că a încasat ilegal bani pe sute de ore suplimentare
De Daiana Toma-Cioran - joi, 24 septembrie în categoria Actualități
71

Distribuie pe rețelele de socializare

Șeful Jandarmeriei Române, Colonelul Bogdan Enescu, a ajuns azi de dimineață la DNA, pentru un dosar în care este acuzat, alături de foștii șefi, Colonelul Ionuț Sindile și Generalul Constantin Florea, ca ar fi încasat ilegal plata pentru sute de ore suplimentare. 

Bogdan Enescu a sosit în dimineața aceasta la DNA, unde a afirmat că este „nevinovat”, alte declarații a refuzat să facă, folosindu-se de faptul că el este într-o fază nepublică a cercetării penale, conform site-ului observatornews.ro. La Direcția Națională Anticorupție urmează să vină și Generalul Constantin Florea și Colonelul Cătălin Sindile. Prejudiciul de care sunt acuzați foștii șefi ai Jandarmeriei Române este de peste 80.000 de lei. 

G4media.ro a relatat recent că în iulie, Direcţia Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne a declanşat verificări la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR) şi, apoi, a sesizat DNA.

Potrivit G4media.ro a spus că Șeful Jandarmeriei și foștii șefi au fost puși sub urmărire penală pentru infracțiunea de uzurpare a funcției din Codul Penal coroborate cu articolul 13 indice 2 din legea 78/2000 privind sancționarea faptelor de corupție, potrivit căreia, în cazul infracțiunilor de abuz în serviciu sau de uzurpare a funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime. 

G4media.ro a citat o sursă din MAI care a spus că doar în cazul lui Enescu prejudiciul se ridică la 40.000 de lei. El şi-ar fi aprobat singur efectuarea şi plata a aproape 900 de ore suplimentare, fără acordul şefului ierarhic superior, adică al chestorului Bogdan Despescu.

În plus, potrivit Codului Muncii, după efectuarea orelor suplimentare, angajatul are dreptul să îşi ia zile libere şi, numai dacă în următoarele 60 de zile, nu i se dau zile libere, orele suplimentare îi sunt plătite, însă plafonat, în limita a 180 de ore suplimentare pe an şi nici aceste prevederi nu ar fi fost respectate de colonelul Enescu.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri