luni, 26 octombrie
23 septembrie 2000-Marea performanță a României din cadrul Jocurilor Olimpice de la Sydney
De Mihai Popan - miercuri, 23 septembrie în categoria Sport
24

Distribuie pe rețelele de socializare

Jocurile Olimpice de la Sydney, din anul 2000, s-au desfășurat în intervalul 15 septembrie-1 octombrie. Sydney este primul oraș care a găzduit Jocurile Olimpice într-un cadru ecologic și totodată se celebrau în acea perioadă 100 de ani de când femeile au fost acceptate în arena olimpică.

În cadrul acestui eveniment, reprezentanții Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) au efectuat pentru prima dată teste de sânge și pentru detectarea eritropoietinei, care este un hormon răspunzător de diferențierea și proliferarea globulelor roșii.

România a ocupat locul 11 în clasamentul pe medalii, cu 26 de medalii, dintre care 11 sunt de aur, 6 de argint și 9 de bronz.

Pe data de 23 septembrie 2000, canotoarea Georgeta Damian Andrunache a obținut succesul de la doi rame fără cârmaci, alături de Doina Ignat, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Sydney. Cele două sportive ale României au cucerit medaliile de aur în proba menționată mai sus. 

Alte medalii de aur cucerite în cadrul Jocurilor de la Sydney au fost obținute de atleta din România, Gabriela Szabo, la proba de atletism de 5000 m, de gimnastul Marius Urzică, la proba de cal cu mânere etc.

Sursa foto: Prosport

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri