marți, 27 octombrie
Pasagerii curselor aeriene internaționale ar putea fi testați pe aeroporturi
De Petruța Gromucz - miercuri, 23 septembrie în categoria Actualități
11

Distribuie pe rețelele de socializare

Pentru a evita carantina, aeroporturile internaționale ar putea testa toți pasagerii. Transportatorii aerieni globali au cerut marți acest lucru pentru a stopa scăderea traficului, transmite Reuters.

Pentru testarea globală, ar putea fi folosite testele rapide și ieftine, cu antigen. Acestea pot fi administrate de personal non-medical și ar urma să fie disponibile în următoarele săptămâni. Distribuirea lor va fi făcută conform unor standarde convenite la nivel global, a afirmat șeful Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene, Alexandre de Juniac, în cadrul unui birefing de presă din mediul online. 

”Nu vedem o altă soluţie care ar fi mai uşoară sau mai eficientă”, a spus Juniac, citat de Observator News.

Companiile aeriene grav afectate de pandemie, presează guvernele să găsească soluții pentru revenirea domeniului. Odată cu disponibilitatea testelor rapide cu antigen, operatorii aerieni vor face presiuni pentru ca folosirea lor să fie susţinută de Organizaţia Aviaţiei Civile, 

”Aceste teste ar creşte încrederea pasagerilor că toată lumea din avion a fost testată”, a adăugat acesta.”, declară Alexandre de Juniac.

 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri