sâmbătă, 24 octombrie
Răul cel mai rău dintre toate relele (PMP)
De 24mm.ro - miercuri, 23 septembrie în categoria Editoriale
62

Distribuie pe rețelele de socializare

Partidul Mișcarea Populară pune bețe Maramureșului pe roate. Nu asta e o problemă, dar să vedem pe cine au scos în față: Adrian Todoran la Primăria Baia Mare și Romeo Dobocan la Președenția Consiliului Județean. 

De ce vine un deputat să candideze la Primăria Baia Mare? Pentru notorietate și pentru alegerile parlamentare care vor avea loc peste 3 luni. E bună pentru ”Todo” șansa de a câștiga niscaiva imagine pentru parlamentare, iar în campania de parlamentare se va axa în afara municipiului și în mediul online...e simplu, trebuie doar să știi ce să vrei....și să îți placă. Dobocan s-a săturat de stat prin televiziuni, cheltuielile sunt măricele, iar funcția de consilier al vicepreședintelui Johnny Moldovan. După dezamăgirea provocată de USR, Dobocan, din frustrare probabil sau din lipsă de idei, a mers la cine a venit primul, mda, „primul venit, primul servit!” să fie primit! 

Dar de ce l-a scos PMP-ul pe Romeo Dobocan în față? Adică să fim serioși, Dobocan a dat cu ei de pământ de câte ori a avut ocazia, i-a terfelit prin presă tot la două zile, acum sunt buni? 

Totodată ”blatul” de după alegerile din 2016, se continuă și în 2020, PMP va intra în guvernările locale din Maramureș, iar din această postură poate încurca PNL.

Todoran, băiatul cu telefoanele din față de la Maramureșul ,cum era cunoscut la începutul anilor 2000, s-a lovit de „greii” PMP-ului județean, de Morar și Moldovan, cunoscuți ca Luci și Johnny. Ceea ce vreau să spun e că dacă Todoran nu scoate măcar 5% din postura de candidat și minim 2 consilieri locali, „greii” o să aibă motiv să-l scoată din schemă, adică de pe listele parlamentare, iar locurile să le revină lor, politic un plan bun, după strategiile vechi și gândirea comunistă și perversă FSN-istă. Mai ales că, ne place sau nu, bătălia la aceste alegeri se dă între Cătălin Cherecheș și Mircea Cirț, Morarul a știut asta și și-a asigurat spatele, și lui și vărului Moldovan. Doar nu credeți că acești doi stimabili vor să facă ceva pentru Baia Mare sau Maramureș, nici pomeneală, poate o să termine un picior din faimosul pod de la Ulmeni ca să devină obiectiv turistic, că la câtă promovare a avut, dacă aveam măcar jumătate pentru maramureș eram cel mai vizitat județ din țară. Fain, în România se poartă nepotismul, deci PMP este în trend!

Acum ce să zic, Todoran este un deputat puțin derutat, a vorbit și el o dată-n plen și s-a bâlbâit, emoțiile, ce să le facem, toți le avem. Nașu' Mircea Man, unul dintre ”băieții deștepți” de la ANRE, plătit într-o lună, cât alții într-un an, nu l-a învățat măcar puțină oratorie.

Romeo Dobocan, jurnalist, om cu capital imagistic, instruit cu școala vieții și de politicieni, după cum a bătut vântul (cine suntem noi să-l judecăm). Totuși parcă prea puțin l-au instruit, #soluțiaDobocan neavând putere, eficiență, practic e incoloră.

Listele pentru Consiliul Local Baia Mare  și Consiliul Județean Maramureș nu-mi spun nimic, slăbuțe, sunt și ei acolo, doar trebuiau să umple golurile. Deși e interesant capul de listă la Consiliul Local Baia Mare, Gavra Bogdănel, care inițial voia să candideze independent la primărie, adevărul e, că așa, pe listele PMP are locul asigurat ca și conslier local,

Concluzia noastră e că PMP are viitorul asigurat, dar nu e unul luminat. În podul de la Ulmeni stă toată forța turismului maramureșean !!!

În episodul următor: UDMR, ALDE, PRO-ROMÂNIA și restul

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri