sâmbătă, 31 octombrie
Rectificarea bugetară votată ieri poate aduce o creștere a taxelor și impozitelor
De Daiana Toma-Cioran - miercuri, 23 septembrie în categoria Economic
41

Distribuie pe rețelele de socializare

Ieri, parlamentarii au votat majorarea pensiilor cu 40%. Pensia medie în România este de 1.300 de lei. Majorarea de 40% calculată la pensia medie, aduce în plus suma de 520 de leipe lună. Acești bani trebuie recuperați de undeva, așa că, probabil, vor crește taxele și impozitele, spun economiștii.

Aurelian Dochia, analistul economic, spune că este greu de imaginat cum se va putea rezolva această sarcină suplimentară care este pusă pe bugetul public, din punct de vedere economic-fiscal. 

„Problema este că măsuri de genu majorării pensiilor nu au un impact punctual în acest an, efectul acestei măsuri se întinde şi în 2020 , 2021 şi în toţi anii care urmează. Nu ştim de unde va avea bugetul resurse, pentru că deficitul s-ar putea să crească la peste 10% uşor. E adevărat că măsura de creştere a pensiilor are şi un efect pozitiv pentru că are un efect pozitiv asupra consumului. Nu cred că va putea să fie trecută cu vederea şi discuţia privind majorarările de taxe şi impozite ”, a completat economistul Aurelian Dochia.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri