marți, 27 octombrie
Autoritatea Electorală Permanentă: A expirat perioada de înregistrare a alegătorilor din afara țării cu opțiunea de a vota în secție
De Daiana Toma-Cioran - miercuri, 23 septembrie în categoria Administrație
52

Distribuie pe rețelele de socializare

3.939 alegători români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate au fost înregistraţi pe portalul www.votstrainatate.ro cu opţiunea pentru votul la o secţie de votare la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, precizează AEP, spunând că perioada de înregistrare a expirat.

Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării se pot înregistra ca alegători prin corespondenţă până în 22 octombrie.

Într-un comunicat transmis ieri, AEP a anunţat că luni, la ora 23:59, a expirat perioada în care cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării s-au putut înregistra pe portalul www.votstrainatate.ro cu opţiunea pentru votul la o secţie de votare la alegerile parlamentare din decembrie, iar la finalul acestei perioade au fost înregistraţi cu această opţiune un număr de 3.939 de alegători români.

AEP menţionează că pe portalul www.votstrainatate.ro se află statistica pe ţări a solicitărilor de înscriere cu opţiunea pentru votul la secţia de votare, care poate fi accesată la link: https://www.votstrainatate.ro/VotLaSectie/Statistica.

Constantin-Florin Mituleţu-Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, informează că mai multe ţări, inclusiv din Europa, nu vor permite românilor care trăiesc pe teritoriul lor să voteze fizic, ci doar prin corespondenţă.

În condiţiile în care multe state - şi de la nivelul Uniunii Europene, dar şi din afara spaţiului european - vor interzice înfiinţarea de secţii de votare atât în afara misiunilor diplomatice, cât şi în interiorul acestora, le recomand tuturor românilor din diaspora să opteze pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără costuri şi fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluţia pandemiei de coronavirus", a declarat președintele AEP.

Toate informaţiile privind procedura de înscriere cu opţiuniunea pentru votul prin corespondenţă sunt disponibile pe portalul www.votstrainatate.ro la următorul link: https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotCorespondenta.

Întrebări şi sesizări legate de procedura de preînregistrare cu această opţiune şi înscriere pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro, mai precizează AEP.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri