vineri, 23 octombrie
AUR Maramureș a depus reclamație la BEJ
De Daiana Toma-Cioran - joi, 20 august în categoria Politică
273

Distribuie pe rețelele de socializare

Marți, 18 august, a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020. Chiar dacă depunerea candidaturilor s-a încheiat abia  de două zile, plângerile au început să apară.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) reclamă faptul că, pe contul personal al unuia dintre candidații pentru Consiliul Județean Maramureș al USR, pe un loc eligibil, a apărut o poză care ar avea ca scop denigrarea și afectarea imaginii partidului AUR. Aceștia au făcut o plângere către Biroul Electoral Județean (BEJ), în care acuză că „pe lângă imoralitatea acestui act, este încălcată și legislația statului privitoare la organizarea și desfășurarea alegerilor, precum și protecția și confidențialitatea datelor oficiale și cu caracter personal.”

Darius Pop, președinte AUR Maramureș ne-a declarat  „Am depus plângeri la Biroul Electoral Județean și urmează să depunem la Poliție și la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) din Cluj.”

Membrul USR  răspunde acuzațiilor aduse în exclusivitate pentru 24mm.ro

 „Încă nu știu nimic oficial, nu am fost anuțat, nu am aflat nimic încă. Înțeleg că dosarele de candidatură sunt publice și doar datele personale trebuie anonimizate, aici nu a fost nicio dată personală. Nu s-a publicat niciun nume, nici o dată personală. Am înțeles că s-a depus plângere, aștept să văd cine mă sună și dacă am explicații de dat. Nu știu nimic, am văzut doar un articol pe facebook cu un număr de file.” a declarat cel care a publicat poza pe Facebook.

Actualizare: Biroul Electoral Județean (Maramureș) a redirecționat plângerea depusă de AUR către Poliție.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri