sâmbătă, 24 octombrie
Ziua Mondială fără mașini-22 septembrie
De Mihai Popan - marți, 22 septembrie în categoria Social
18

Distribuie pe rețelele de socializare

Ziua Mondială fără mașini este celebrată pe data de 22 septembrie, fiind o sărbătoare stabilită de Asociația pentru Transport Ecologic, din Marea Britanie în 1997. Evenimentul este inclus în cadrul Săptămânii Transportului Verde. 

În plan european, Ziua Mondială fără mașini se încadrează în campania ,,Săptămâna Europeană a Mobilității” care ajunge la ediția 19 în acest an. Tema din acest an este ,,Mobilitate cu emisii zero pentru toți”, care are următoarele obiective: un continent neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050 și accesibilitatea transportului cu emisii zero.

Comisarul european pentru transport, Adina Vălean a declarat: ,,Pandemia ne-a demonstrat şi faptul că oamenii îşi doresc şi se aşteaptă ca oraşele noastre să devină mai sigure, mai curate şi mai accesibile tuturor. În cursul acestei săptămâni şi ulterior, oraşele noastre partenere din întreaga Europă ne vor demonstra cum ar putea arăta oraşele europene mai ecologice şi mai digitale".

Conform barometrului IRES-UNSAR peste două treimi din populația României sunt de părere că mașina personală este cel mai sigur mijloc de transport în situația actuală a pandemiei generate de virusului SARS-COV-2.

În iunie 2020, Comisia Europeană a publicat date care înregistrează cele mai multe decese cauzate de accidentele rutiere în România, cu o rată de 96 de decese/milion de locuitori. Datele publicate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile afirmă faptul că anul trecut au fost înmatriculate peste 606.000 de autoturisme, ceea ce produce o creștere de 23,4 % a înmatriculărilor față de anul 2018.

Statisticile publicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile înregistrează în luna august o scădere de 51,9 % a pieței auto din România, fiind înmatriculate 11.157 de autoturisme, față de 23.177 automobile înmatriculate în perioada anului 2019.


 

 


 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri