luni, 26 octombrie
Banii pentru testele Covid-19 vor fi recuperați din fonduri europene
De Petruța Gromucz - marți, 22 septembrie în categoria Economic
18

Distribuie pe rețelele de socializare

România va recupera din fonduri europene banii cheltuiți pentru decontarea testelor RT-PCR efectuate la nivel național. Ministerul Sănătății a depus spre finanțare patru proiecte europene în cadrul apelului privind consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19, lansat în luna mai a acestui an. Programul a fost realizat de către Ministerul Fondurilor Europene, prin programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Cele patru proiecte vizează decontarea din fonduri europene a costurilor cu servicii medicale de testare RT-PCR pentru identificarea infecțiilor active cu Coronavirus la nivel național, realizate sau care urmează să fie realizate în cadrul Programului național de supraveghere și control a bolilor transmisibile prioritare, în perioada februarie 2020-ianuarie 2021, conform Mediafax.

De asemenea, cele patru proiecte depuse de Ministerul Sănătății, au ca obiectiv și creșterea numărului de teste efectuate la persoanele eligibile, la nivel național. Evaluarea proiectelor va începe după data de 30 septembrie a acestui an, urmând ca aproximativ în luna martie, finanțarea să fie aprobată.

Bugetul pentru cele patru proiecte depuse este de aproximativ 200 milioane de euro. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri