vineri, 23 octombrie
Maratonul pentru sănătatea femeii și lupta împotriva cancerului este organizat digital
De Petruța Gromucz - marți, 22 septembrie în categoria Sănătate
19

Distribuie pe rețelele de socializare

Fundația Renașterea organizează în acest an în format digital maratonul „Race for the Cure”. Evenimentul va fi organizat în datele de 25,26 și 27 septembrie, în premieră mondială și în același timp cu 31 de state europene partenere.

Maratonul „Race for the Cure” este un eveniment de informare , în cadrul căruia sunt strânse fonduri pentru sănătatea femeii. Evenimentul din acest an este la a șasea ediție, de-a lungul anilor promovând prevenirea și combaterea cancerului feminin.

La maraton vor lua parte 40 de echipe de celebrități din țara noastră, cu echipe de start alături. Toți cei care fac o donație minimă, pot participa la maratonul digital din acest an. Toate donațiile vor fi utilizate pentru achitarea mamografiilor și acțiunilor de susținere a pacientelor.

„Anul acesta, linia de start a evenimentului Race for the Cure nu va fi una fizică, iar locul de alergare poate fi oriunde: pe banda de alergat de acasă, pe aleile din jurul blocului, într-un colţ din România sau oriunde în lume. Important este să ne înscriem pe platforma raceforthecure.eu, şi apoi să arătăm în online, folosind #RFTC2020 şi #Renasterea2020, că suntem alături de femeile din România, în drumul către combaterea cancerului, prin prevenţie, stil de viaţa sănătos şi investigaţii medicale periodice. Statisticile sunt alarmante, plasând România pe un nemeritat loc fruntaş în ceea ce priveşte rata mortalităţii în Europa, deoarece prevenţia şi diagnosticarea precoce încă nu sunt prioritare, iar dramele femeilor diagnosticate cu cancer sunt copleşitoare. Haideţi să colorăm Facebook-ul, Instagram-ul, Tik-Tok-ul în roz în zilele Digital Race for the Cure, să donăm şi să îi îndemnăm pe toţi să o facă. Fiecare înscriere e transformată de Fundaţia Renaşterea în analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viaţa!”, a declarat Mihaela Geoana, preşedinte şi co-fondator al Fundaţiei Renaşterea, citată de Digi24.

În întreaga lume, cancerul mamar este tot mai des întâlnit, se estimează un număr de 9.629 de femei diagnosticate anual, și 3.209 de decese.

Sursă foto: https://fundatiarenasterea.ro/

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri