luni, 19 octombrie
Marcel Ciolacu: Sper ca PMP, UDMR, Pro România, ALDE și independenții să voteze pentru majorarea pensiilor cu 40%
De Daiana Toma-Cioran - marți, 22 septembrie în categoria Politică
33

Distribuie pe rețelele de socializare

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, speră ca reprezentanții UDMR, PMP, ALDE, Pro România și parlamentarii independenți să voteze azi, majorarea pensiilor cu 40% „Vom intra în plenul reunit cu proiectul de rectificare şi vom face modificările ca legile votate în parlament, e o lege votată, să se respecte, respectiv să fie mărite pensiile cu 40%. Am auzit şi eu guvernatorul Băncii Naţionale, care a spus că s-au împrumutat aproape 7 miliarde de euro în şapte luni, respectiv un miliard de euro pe lună. Să vină să ne spună unde sunt aceşti bani şi de ce nu avem bani să mărim pensiile. Eu cred că liderii atât PMP, cât şi UDMR, Pro România mi-a confirmat, domnul Tăriceanu a zis că votează în continuare... Am avut discuţii şi cu minorităţile, sper că sunt consecvenţi în continuare, au votat şi data trecută mărirea pensiilor cu 40%”, a spus Ciolacu la TVR 1, potrivit Agerpres.

Liderul PSD a fost întrebat dacă sunt bani pentru majorarea pensiilor, iar el a răspuns fără ezitare: „Bineînţeles că sunt”.

Parlamentul se va reuni azi,  la ora 13:00, în plen, pentru rectificarea bugetară. Decizia a fost luată luni de Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Comisiile de buget ale celor două Camere au dat pe 16 septembrie raport de adoptare cu amendamente rectificării bugetare.

Cel mai important amendament aprobat de comisii şi propus de PSD a fost cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii, care prevede creşterea acestuia cu 40%.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri