marți, 20 octombrie
Orban: Nu sunt bani pentru majorarea pensiilor și stimulente pentru profesori
De Daiana Toma-Cioran - luni, 21 septembrie în categoria Politică
42

Distribuie pe rețelele de socializare

Ludovic Orban, premierul României, susține că nu sunt posibile creșterile de cheltuieli pentru majorarea pensiilor cu 40% și pentru stimulentele pentru profesori în valoare de 500 de euro.

Orban a declarat ieri, la Iași, că este pregătit să împiedice  PSD-ul să facă rău României printr-o astfel de situație „Ne vom bate în plenul Camerelor reunite astfel încât să retrimitem spre comisia de buget-finanţe raportul. Sunt convins că printr-o mobilizare exemplară a celorlalte formaţiuni politice, care au dat dovadă de raţionalitate şi de legătură cu realitatea economică, vom reuşi acest lucru”.

Premierul a mai spus că în toată lumea „sunt ecouri negative ale acelei faimoase comisie de buget” și că există un feedback alarmant în urma deciziei luate de PSD de a majora pensile cu 40% și de a acorda stimulente profesorilor în valoare de 500 de euro. 

Nu sunt posibile aceste creşteri de cheltuieli. PSD a generat cheltuieli de 6,5% din PIB suplimentare şi, în acelaşi timp, a modificat şi plafonul maxim de îndatorare raportat la PIB, de la 44% la 40%. Adică a generat cheltuieli suplimentare şi a interzis posibilitatea obţinerii de finanţări pentru susţinerea acestor cheltuieli. Adică a pus bazele unui faliment”, a adăugat Orban.

Ludovic Orban a  mai declarat că PNL nu poate accepta ca PSD „să îşi bată joc de ţară şi să conducă România spre nicăieri”.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri