vineri, 23 octombrie
„Cât îi Maramureșul” ediția a III-a, concurs muzical folcloric pentru copii
De Diana Florian - duminică, 20 septembrie în categoria Evenimente
42

Distribuie pe rețelele de socializare

Ansamblul Folcloric Național Transilvania aduce în scenă a III-a ediție a Festivalului concurs pentru copii „Cât îi Maramureșul”. Prin acest concurs zeci de copii și-au exprimat devotamentul față de folclor și tradiție. 

Copii maramureșeni, ieșeni și clujeni ne-au bucurat cu cântecele populare specifice zonei lor și ne-au arătat portul național din regiunea reprezentată. 

Mulți părinți, mândrii de tinerele talente, s-au bucurat de cântecele copiilor lor și de ambianța creată. Fiecare tânăr artist  a apreciat cântarea concurentului de pe scenă, chiar dacă competitivitatea și-a făcut prezența. 

Festivalul a început cu tineri soliști vocali, cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, continuând cu soliști instrumentiști și pe urmă cu soliști vocali cu vârsta cuprinsă între 11 și 15 ani.  

Juriul a fost format din specialiști în domeniul muzicii tradiționale și folclorului,  președintele juriului au fost  Eduard Albina, care este totodată dirijorul orchestrei Ansamblului Folcloric Național Transilvania, Angela Buciu, interpreta faimoaselor melodii „Mociriță cu trifoi” și „Înflorit-o ruguțu”, Delia Suiogan, Prodecan al Facultății de Litere, autoare al multor studii și cărți de folclor, Oana Bozga Pintea, interpretă de folclor și invitata specială a acestei ediții și nu în ultimul rând, Adrian Cristea, profesor de vioară în cadrul liceului de Arte Baia Mare. 

Premiile au fost acordate concurenților în funcție de calitatea lor vocală și interpretativă, dar și de buna cunoaștere a zonei din care provin. 

Marele premiu a fost acordat unui tânăr talentat în vârstă de numai 12 ani, Paul Marincaș, care a participat la categoria de solist vocal. Paul, alături de ceilalți premianți ai concursului, au interpretat fiecare în Gala Laureaților. 

Mulți spectatori  au fost plăcuți surprinși de talentul copiilor și de devotamentul și seriozitatea arătată în concurs, precum Natalia C., o tânără de 20 de ani care și-a exprimat satisfacția concertului, nouă, celor de la 24mm.ro: 

„Copiii sunt foarte talentați și dedicați folclorului. Mi-au plăcut instrumentiștii, mi se pare mult mai complicat să cânți la un instrument chiar dacă nu au fost mulți concurenți în această categorie, dar și soliștii vocali și-au arătat capacitățile. Îi felicit pentru curaj și că au început, la o vârstă atât de fragedă, să și descopere talentul folcloric.”

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri