sâmbătă, 24 octombrie
Economia mondială ar putea pierde 7.000 de miliarde de dolari
De Petruța Gromucz - sâmbătă, 19 septembrie în categoria Economic
25

Distribuie pe rețelele de socializare

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică avertizează că pandemia ar putea provoca mai multe pierderi decât se preconiza la debutul acesteia. Experții estimează că între finalul anului 2019 și cel al anului 2021, economia mondială ar putea înregistra pierderi de 7.000 de miliarde de dolari. Această pierdere este echivalentul PIB-ului cumulat al Germaniei și Franței. 

"Mai puțin consum, mai puține investiții și mai puține locuri de muncă", rezumă economista șefă a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, conform Digi24.

Totuși, există și un scenariu mai optimist, care prevede o pierdere de doar 4.000 de miliarde de dolari. Cel mai negativ scenariu însă, prevede o pierdere de 11.000 de miliarde de dolari pentru economia mondială.

Aceste pierderi depind însă de evoluția crizei de COVID-19, iar specialiștii avertizează că pandemia va continua să afecteze Europa și în lunile viitoare. 

China este singura țară care ar putea ajunge la finalul anului cu o creștere economică. Acesta ar putea fi singurul stat a cărui economies ă aibă o creștere de 1,8%. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri