vineri, 23 octombrie
Răul cel mai mic dintre toate relele (partea II)
De 24mm.ro - vineri, 18 septembrie în categoria Editoriale
22

Distribuie pe rețelele de socializare

Partidul Național Liberal se zbate să preia puterea în Maramureș. Ionel Bogdan la județ și Mircea Cirț la Baia Mare. Până acum au avut o campanie agresivă, atât în mediul online  cât și pe teren. Au respectat sau nu, condițiile impuse în pandemie tocmai de Guvernul pe care îl reprezintă, primind și o amendă în acest sens, iar unul dintre candidați chiar a fost depistat pozitiv la testul Covid. Atacurile lansate, în mod direct sau indirect, de cei 2 aspiranți, asupra contracandidaților, nu prea au un efect asupra votanților, ei bazându-se în județ pe voturile candidaților la primăriile din județ, iar în Baia Mare pe categoria de nemulțumiți și alte religii.

“Planul lui Bogdan” care vrea să pună “Maramureșul pe roate” sună bine ca  slogan de campanie, însă concret nu conține nimic, doar o cifră mare, menită sa uimească și să atragă atenția: 1 miliard de euro. La fel ca și guvernarea actuală, tolba promisiunilor este plină, candidații pe liste vin cu o pleiadă de promisiuni, toți se declară competenți, dar dacă stăm să analizăm vedem că ”peștele de la cap se împute”. Lista de consilieri județeni este relativ cu aceleași nume. Aceeași ”grei” sau ”monștrii sacrii” ai PNL. Tinerii mai la urmă, că au timp. Dar campania se bazează foarte mult pe aceștia. Promovează online și în teren tineri și o imagine tânără, dar de fapt ”fosilele” politice sunt pe locuri eligibile. Ca și medie de vârstă nu sunt departe unii de ceilalți, dacă luăm în calcul locurile eligibile, iar asta datorită ”junelui” Ionel care la 33 de ani vrea să ”accede” către culmi istorice, poate așa mai este și el apreciat de ceilalți din jurul său.

Lista lui Cirț este cam la fel, cu excepția unor nume, care se vor retrage ulterior de pe lista ca să facă loc altora. Dar principiul este același. Eternul candidat și nelipsitul consilier local PNL, "Cristofor Columb de Baia Mare", cuceritorul munților, se regăsește pe listă, pe poziția 3, după candidatul la Primărie și Secretarul de Stat. Următoarele poziții aceiași ca și în prezent, după ei urmând câțiva tineri, mai mult sau mai puțin merituoși, unii cu părinți potenți financiar, alții pentru alte calități expra administrative sau politice. De observant că sunt doar 5 persoane născute în Baia Mare, restul din alte părți, importați în timp pe meleagurile maramureșene. Dar ca să păstrăm un echilibru, putem afirma că liberalii au un plus față de Coaliție. Din sursele noastre, toți candidații au obținut diploma de bacalaureat, mai devreme sau mai târziu. Iar media de vârstă este în jurul cifrei de 40, un plus față de lista principalilor contracandidați, Coaliția pentru Maramureș.

În orice situație, sursele interne din PNL, spun că atât Mircea Cirț, cât și Călin Bota, se vor retrage din Consiliul Local, iar reprezentantul Inspectoratului Școlar General, va reveni la instituție pentru a-și relua activitatea, după ce misiunea va fi îndeplinită.

În episodul următor: despre PMP - trecutul, prezentul și viitorul membrilor și al organizației

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri