miercuri, 28 octombrie
Se pregătește Hotărârea de Guvern necesară achitării concediilor medicale care nu au fost date pe perioada vidului legislativ
De Petruța Gromucz - vineri, 18 septembrie în categoria Administrație
46

Distribuie pe rețelele de socializare

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a declarat joi că este în prelucrare o Hotărâre de Guvern care prevede acoperirea concediilor medicale care nu au fost date în perioada celor două săptămâni de vid legislativ din timpul pandemiei de SARS-CoV-2.

"Se pregăteşte o Hotărâre de Guvern în acest sens. Casa (n.r. CNAS) a efectuat o evaluare a acelor cazuri care, în perioada de vid legislativ, nu au fost în spital sau s-au externat la cerere şi atunci când au mers la lucru nu au primit concediu medical. Reevaluarea acestora pentru a le putea da concediu medical revine medicului specialist, medicului infecţionist, care va da o recomandare către medicul de familie", a declarat Tătaru, citat de Agerpres.

Curtea Constituțională a declarat la data de 25 iunie ca fiind neconstituțională starea de carantină instituită prin ordin de ministru, dar și internarea obligatorie a pacienților testați pozitiv cu Coronavirus. 

Acestea au fost declarate neconstituționale  deoarece sunt lipsite de claritate și previzibilitate, au caracter incert și dificil de anticipat, și nu respectă dreptuile și libertățile fundamentale, conform deciziei CCR.

Pe 6 iulie, Guvernul a elaborat un proiect de lege în concordanță cu decizia în CCR, dar pe perioada celor două săptămâni de vid legislativ, pacienții care decideau să plece din spital, nu puteau primi concedii medicale. 

Conform Ministerului Sănătății, în cele două săptămâni, au cerut externarea peste 900 de personae, iar 3.000 de persoane infectate, au refuzat spitalizarea.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri