marți, 20 octombrie
DNA: 138 de inculpați, printre care 2 deputați, un prefect și un primar, condamnați în ultimele 3 luni
De Daiana Toma-Cioran - vineri, 18 septembrie în categoria Actualități
48

Distribuie pe rețelele de socializare

În dosarele de corupție instrumentate de Direcția Națională Anticorupție (DNA), în lunile iunie, iulie, august au fost condamnați 138 de inculpați. Printre cei care au primit sentințe definitive se regăsesc 2 deputați, un prefect, un președinte de Consiliu Județean și un primar. 

Klaus Iohannis, președintele României, a afirmat în această săptâmână că lupta anticorupție trebuie să prindă viteză, așadar, DNA-ul a sintetizat activitatea ultimelor 3 luni și a trimis-o domnului Iohannis: „În lunile iunie, iulie şi august 2020, în dosarele de corupţie instrumentate de DNA au fost condamnaţi 138 de inculpaţi prin 59 de hotărâri judecătoreşti definitive”, se arată în sinteză.

Între cei condamnaţi definitiv figurează persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcţii: deputat în Parlamentul României (2 deputaţi), prefect de judeţ, preşedinte de consiliu judeţean, primar de municipiu, judecător de judecătorie, ofiţer SRI, ofiţer de poliţie, director Ministerul Tineretului şi Sportului, avocat, director Oficiul de Cadastru judeţean, director regional AFIR, director Casă de Sănătate judeţeană, etc.

Conform reprezentanţilor DNA, pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 138 de inculpaţi variază între 11 ani închisoare şi 7 luni cu amânarea aplicării pedepsei.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri