miercuri, 21 octombrie
Ministrul Sănătății: „Cadrele didactice intră în categoria de risc”
De Petruța Gromucz - vineri, 18 septembrie în categoria Sănătate
28

Distribuie pe rețelele de socializare

Nelu Tătaru a anunțat ieri că au fost contractate 3 milioane de doze de vaccin antigripal. DSP-urile din țară au primit deja prima tranșă de vaccinuri. Gratuitate la vaccin primesc cadrele didactice, fiind încadrate în zona categoriilor de risc. De asemenea, prima tranșă este destinată și imunizării cadrelor medicale, iar mai apoi a medicilor de familie, dat fiind faptul că aceștia intră în contact direct cu bolnavii.

„A venit prima tranşă de 330.000 de doze de vaccin, s-au împărţit pe DSP-uri. Mai avem o tranşă care trebuie să vină în această lună, 400.000 în total, luna viitoare vor fi 1,2 milioane de doze, apoi încă 1 milion de doze”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

„În categoria celor de risc vor intra suplimentar şi cadrele didactice. Mai avem în acest moment 3 milioane de doze de vaccin antigripal pe care l-am contractat, cu posibilitatea prelungirii la încă un milion de doze şi vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ”, a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri