luni, 19 octombrie
De azi începe plata ajutorului acordat producătorilor agricoli afectați de secetă
De Daiana Toma-Cioran - vineri, 18 septembrie în categoria Administrație
29

Distribuie pe rețelele de socializare

Adrian Oros, Ministrul Agriculturii, a declarat că de azi începe plata schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au fost afectați de seceta pedologică. Beneficiari ai despăgubirilor legate de sectă sunt 30.000 de fermieri. Suma medie este de 200 de euro pe hectar.

„Anul acesta, dacă nu ar fi fost această pandemie, care a creat probleme şi agriculturii şi industriei alimentare, deşi în acest domeniu activitatea a fost neîntreruptă (...) totuşi au apărut unele probleme, au apărut unele pierderi de venit, fie pentru că s-a modificat foarte mult comportamentul cumpărătorului, fie pentru că s-au închis domenii importante care aveau legătură cu agricultura şi industria alimentară - dacă ne referim doar la HoReCa. (...) În ultimele luni ale crizei sanitare au apărut problemele economice ale celor care activează în agricultură şi industria alimentară. De aceea, în această perioadă noi desfăşurăm o activitate privind acordarea de compensări privind aceste pierderi”, a declarat Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii a mai spus că în săptămânile viitoare să vor derula şi schemele de sprijin şi compensaţiile pentru crescătorii de bovine de lapte şi carne, crescătorii de ovine şi caprine, apicultori şi crescătorii de păsări şi porci.

De asemenea, Adrian Oros a precizat că în 16 octombrie va începe plata avansului la subvenţii, Ministerul Agriculturii alocând în acest sens 1,78 miliarde de euro, bani care urmează să ajungă în cel mai scurt timp în contul fermierilor. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri