joi, 22 octombrie
Pandemia a provocat o pierdere de 460 de miliarde de euro în domeniul turismului mondial
De Petruța Gromucz - joi, 17 septembrie în categoria Economic
133

Distribuie pe rețelele de socializare

Organizația Mondială a Turismului a anunțat că turismul a înregistrat o reducere de 65% a numărului de sosiri internaționale în primul semestru al anului. Acest lucru se concretizează prin pierderi în valoare de 460 de miliarde de euro.

Organizația Mondială a Turismului a estimat că aceste pierderi din ultimele șase luni sunt de aproximativ cinci ori mai mari, față de veniturile globale din turism  înregistrate în timpul crizei financiare din anul 2009. Sosirile internaționale au avut o scădere considerabilă, înregistrând pierderi de 65% în perioada ianuarie-iunie 2020. Acest declin este cel mai sever din ultimii ani și a fost înregistrat în Asia, aceasta fiind și prima regiune care a simțit impactul pandemiei. 

În perioada ianuarie-iunie 2020, sosirile au scăzut cu un procent de 72% în Asia, 66% în Europa, 57% în Africa și Orientul Mijlociu și 55% în America de Nord și de Sud.

„Este o scădere fără precedent, deoarece ţările din întreaga lume şi-au închis frontierele şi au introdus restricţii de călătorie, ca răspuns la pandemie”, declară specialiștii UNWTO, citat de Agerpres.

Industria turismului are nevoie de mult timp pentru a-și reveni, încrederea consumatorilor și reducerea cererii va continua să afecteze turismul și pentru următoarele luni ale anului. 

Instiutuția estimează că numărul vizitatorilor străini va fi mic în contiunuare, înregistrându-se astfel o scădere de 75%. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri