vineri, 23 octombrie
Klaus Iohannis: Nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o dublă epidemie
De Petruța Gromucz - joi, 17 septembrie în categoria Sănătate
129

Distribuie pe rețelele de socializare

Președintele României atrage atenția că pandemia e pe departe de a se fi terminat, iar epidemia de gripă poate apărea oricând, dat fiind faptul că au fost eliminate treptat unele restricții, iar sezonul rece urmează să înceapă. 

Sistemul sanitar din țara noastră nu poate gestiona două epidemii, respectiv cea de COVD-19 și cea de gripă. Acesta amintește că măsurile luate pentru prevenifrea infectării cu SARS-CoV-2, ne poate feri și de o posibilă epidemie de gripă. 

„Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o dublă epidemie de gripă și COVID. Să nu uităm ca aceleași măsuri care ne feresc de COVID-19, ne pot feri și de virusul gripal. Ele devin cu atât mai importante în săptămânile care urmează", a declarat președintele.

Acesta a atras atenția și asupra faptului că, nu toate școlile au resursele necesare, și că directorii trebuie să se adreseze autorităților locale și inspectoratelor școlare, pentru a cere reursele necesare pentru buna funcționare a școlilor și pentru prevenirea infectării cu gripă sau COVID-19.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri