luni, 19 octombrie
S-a promulgat legea care deblochează posturile din școli
De Petruța Gromucz - joi, 17 septembrie în categoria Educație și învățământ
78

Distribuie pe rețelele de socializare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că, legea privind deblocarea concursurilor pentru posturi didactice și nedidactice în școli și pentru posturile de asistenți și medici școlari, a fost promulgată. Acesta face un apel către directorii școlilor să se adreseze autorităților școlare și inspectoratelor școlare pentru resursele necesare, precum suplimentarea cu personal didactic sau medical, dar și pentru  accesul la tehnologie și materiale sanitare. 

Acesta susține că a promulgat legea privind deblocarea posturilor în școli, pentru a veni în ajutorul unităților de învățământ. Legea se aplică pentru concursurile posturilor nedidactice vacante, sau temporar vacante, pentru posturile didactice auxiliare, dar și pentru posturile de asistenți medicali sau medici. 

Klaus Iohannis a declarat că a cerut Guvernului o evaluare completă a primelor două săptămâni de școală, pentru a fi stabilite vulnerabilitățile sistemului, dar și pentru a găsi soluțiile necesare pentru o bună funcționare a sistemului de învățământ. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri