joi, 22 octombrie
Șapte bănci oferă credite pentru programul „Noua Casă”
De Daiana Toma-Cioran - joi, 17 septembrie în categoria Actualități
127

Distribuie pe rețelele de socializare

Până în prezent, șase bănci oferă credte pentru programul „Noua Casă”, ele sunt Banca Transilvania, ING, BRD, BCR, CEC, Raiffeisen Bank, iar acum se mai adaugă și OTP Bank. OTP este a şaptea din cele 15 bănci înscrise care va acorda credite pentru achiziţia de locuinţe.

OTP Bank începe activitatea de creditare a programului Noua Casă. „Ca bancă universală avem responsabilitatea de a pune la dispoziţia clienţilor noştri o ofertă completă de produse şi servicii bancare, iar programul Noua Casă este unul esenţial”, a spus Roxana Hidan, director general adjunct OTP Bank.

Noua Casă vine cu dublarea plafonului pentru credite la locuinţele noi şi acesta ajunge la 140.000 de euro. Până în 70.000 de euro, statul garantează 50% din credit, iar peste această sumă, se garantează 60% din credit. Persoanele care vor să îşi achiziţioneze o locuinţă cu un plafon maxim de 140.000 euro trebuie să plătească un avans de 15%. În cazul celor care rămân la varianta caselor sub 70.000 de euro, avansul rămâne 5%.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri