vineri, 23 octombrie
Consiliul Județean Maramureș finanțează cu 1,5 milioane de lei structurile sportive din Maramureș
De Petruța Gromucz - joi, 17 septembrie în categoria Administrație
24

Distribuie pe rețelele de socializare

În baza selecţiei publice de proiecte, Consiliul Județean Maramureș alocă 1,5 milioane de lei structurilor care realizează activități nonprofit de interes general în domeniul sportului.

 Suma urmează să fie repartizată celor 28 de structuri, asociații și cluburi sportive, altele decât cele de prim eșalon, care au depus solicitări în vederea finanțării. Prin acest demers, Instituția Consiliului Județean Maramureș urmărește încurajarea participării a cât mai mulţi cetăţeni la practicarea activităţilor fizice şi sportive.

În acest an, sportul a fost extrem de vitregit. De la nivel central s-au alocat foarte puține resurse financiare pentru susținerea întregului domeniu. Chiar dacă traversăm o criză sanitară, chiar dacă noi ne-am făcut treaba și am alocat resurse financiare pentru susținerea spitalelor și a măsurilor de protecție pentru populație, nu putem să oprim complet activitatea din alte domenii. 

Viața maramureșenilor trebuie să continue, iar sportul, fie că ne referim la cel de performanță sau la cel de masă, înseamnă, înainte de toate, sănătate.

Structurile sportive au nevoie de susținere financiară, cu atât mai mult în această perioadă, când multe dintre ele riscă să dispară. E nevoie de mișcare sportivă în Maramureș, e nevoie să îi susținem pe cei care practică sporturi pentru sănătate, dar și pe cei care vor să facă performanță, pentru a constitui un exemplu pentru generațiile tinere", a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

Sursă: Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri