sâmbătă, 31 octombrie
Comisiile de buget au aprobat creșterea pensiilor cu 40%
De Daiana Toma-Cioran - joi, 17 septembrie în categoria Administrație
66

Distribuie pe rețelele de socializare

Parlamentarii din Comisiile de buget au abrogat, ieri, la propunerea PSD, articolul din rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, astfel, a rămas în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%: „menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii".
 

Comisiile parlamentare au mai adoptat un amendament, tot la propunerea PSD, prin care se majorează sumele repartizate UAT-urilor cu 1 miliard de lei, iar pentru municipiile reşedinţă de judeţ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, care urmează să fie repartizaţi în mod egal.

Un alt amendament adoptat de comisii este că  au alocat suplimentar 5,635 milioane de lei, în bugetul Camerei Deputaţilor, pentru a achiziţiona echipamente necesare dotării birourilor parlamentare din teritoriu, la schimbarea legislaturii.

Parlamentarii au alocat, de asemenea, o sumă suplimentară de 67 milioane de lei pentru Ministerul Agriculturii, sumă destinată finanţării Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor.

Tot în şedinţa de ieri,16 septembrie 2020,  comisiile au decis majorarea salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, aşa cum este prevăzut în lege, adică din acest an.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri