sâmbătă, 31 octombrie
Răul cel mai mic dintre toate relele (episodul I)
De 24mm.ro - miercuri, 16 septembrie în categoria Editoriale
100

Distribuie pe rețelele de socializare

Se apropie finalul campaniei…ultimele 2 săptămâni…toți candidații și toate partidele își dau jos manușile și vor începe atacurile frontale. Bătălia e grea și e care pe care.  În zilele următoare dorim să vă prezentăm relaționarea între partide, candidați, legăturile strânse sau destrânse dintre aceștia.

În Maramureș și în Baia Mare, sunt 2 entități politice care își dispută supremația pentru controlul și puterea în Maramureș și Baia Mare. Coaliția pentru Maramureș și Partidul Național Liberal. Restul partidulețelor sunt mai mult să încurce o tabără sau alta, în funcție de ințelegerile de dinaintea campaniei. 

Dar să analizăm puțin situația actuală. Coaliția, formată din PSD, PNȚ-CD și PPU-SL, are la ora actuală controlul și puterea. Zetea este Președinte la județ, iar Cherecheș, Primarul Băii Mari. Cei doi dețin majorități în Consiliul Județean, respectiv Consiliul Local, cu sprijinul…PMP+UDMR. 

Au făcut listele aceeași doi oameni. Cu o majoritate PNȚ-CD și PSD la Consiliul Local și PSD-PNȚ-CD la Consiliul Judetean. PPU-SL este si el acolo că, deh, dacă tot e Coaliție...

Zetea are nevoie de Cherecheș, Cherecheș are nevoie de Zetea, aceasta fiind logica alipirii celor doi. Liantul acestui tandem este Doru Dancuș. Scopul acestui trio este de a-și conserva majoritatea în cele două consilii și de a face în continuare jocurile proprii. Listele au fost făcute după bunul plac al unuia sau altuia în funcție de poziție și de nevoi. La Consiliul Județean, pe listă, în primele 10 locuri se află 6 PSD-iști, 3 PNTCD-iști și un PPU-SL-ist. Următoarele 5 locuri aparțin PSD-ului, astfel ca oricine se retrage din primii 10, va crește numărul PSD-iștilor din CJ, iar după cum arată lista se prea poate. Candidații sunt numai unul și unul. Aleși pe sprânceanâ, dupa servilism și intervenții ancestrale. Din păcate, competența administrativ publică este redusă sau inexistentă.

În schimb, la Baia  Mare, Cherecheș și-a făcut propria listă, fără menajamente. A transferat membrii noi în PNȚ-CD, a facut și desfăcut alianțe, a înglobat persoane din toate păturile sociale si profesionale. De la persoane care au dosare penale și/sau condamnări, până la oameni de o moralitate și integritate de necombătut. Ceva ce doar Ceaușescu mai reușise, să pună oamenii fără pregătire la un loc și la același nivel cu cei pregătiți și cu studii superioare. Credeți că s-a supărat vreunul? Nu. Nici ”intelectualii” nici neșcoliții (ajunși victime ale sistemului de învățământ, care nu îi lasă să copieze la Bac) nu s-au plans ci chiar și-au dat mâna și se pozează împreună zâmbind și bucurându-se de succesul comun. 

Proporția politică este următoarea: 8 candidati in primii 10 are PNȚCD, în timp ce PSD are 2, iar PPU-SL nici nu a contat. Interesant este faptul că singurii 2 candidați care apar pe ambele liste pe locurile eligibile sunt Dancuș și Cherecheș.

Și acum, de ce Zetea are nevoie de Cherecheș, se știe: pentru voturile din Baia Mare și pentru a-și asigura încă un mandat de Președinte al CJ Maramureș. Dar întrebarea cheie este: DE CE ARE CHERECHEȘ NEVOIE DE ZETEA? Iar unul dintre răspunsuri și cel mai viabil și vehiculat ar fi următorul: doamna Cherecheș, actual deputat PNL, pare-se că nu ar mai avea loc pe viitoarea listă de parlamentari ai PNL. Singurul partid, care ar fi dispus să o accepte și care să îi asigure și un loc eligibil ar fi….PSD. Așa că, interesele proprii au făcut ca cei doi “jupâni” ai județului să își unească forțele, pentru binele Maramureșului și a Băii Mari, poate-poate le mai iese de un mandat. Dar oare ce se întâmplâ dacă Cătălin Cherecheș este arestat? Cine va prelua fraiele Municipiului? ATENȚIE: am scris mai devreme că doar 2 persoane se află pe locurile eligibile pe ambele liste ale Coaliției. Unul e Cătălin Cherecheș…iar celalalt e Doru….Doru după Anghel.

În episodul următor: PNL.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri