miercuri, 21 octombrie
După decizia CCR, Călin Popescu-Tăriceanu vrea vot pentru demiterea Guvernului
De Daiana Toma-Cioran - miercuri, 16 septembrie în categoria Politică
43

Distribuie pe rețelele de socializare

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele ALDE, susține că atât decizia Curții Constituționale, cât și abordarea politică ar presupune votarea Moțiunii de cenzură depuse la finalul lunii august de către PSD.

„Suntem în situaţia în care nu numai decizia CCR, dar şi analiza şi, aş spune, abordarea politică, din punctul meu de vedere, ar presupune votarea neîntârziată a moţiunii. Trebuie dat un semnal către cetăţeni, către acest Guvern că guvernează prost, fie în ceea ce priveşte gestionarea crizei din punct de vedere medical-sanitar, fie că vorbim de componenta economică a vieţii noastre, care este foarte importantă, fie că vorbim de începerea şcolii, fie că vorbim de organizarea alegerilor. (...) Dacă începerea şcolii este atât de haotică şi alegerile se vor desfăşura cu aceleaşi riscuri şi în aceeaşi debandadă", a declarat, pentru Agerpres, Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu a spus că în cazul în care Moțiunea de cenzură va fi supusă votului în plenul reunit al Parlamentului, ALDE va vota pentru.

El a precizat că în varianta în care această Moțiune de cenzură ar fi adoptată de Parlament , soluția ar fi un Guvern cu un mandat scurt, până la alegerile parlamentare, condus de un premier neutru.

„Am auzit propuneri gen guvern de uniune naţională. Nu. Dintr-un singur motiv: pentru că formarea unui guvern de uniune naţională presupune negocieri foarte lungi, complicate. Ar trebui un prim-ministru neutru, care să aibă drept unică misiune organizarea corectă şi liberă a alegerilor. Asta ar trebui în această perioadă de campanie electorală pentru alegerile locale şi alegerile parlamentare - un guvern cu un mandat extrem de scurt, până la alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 6 decembrie”, a completat liderul ALDE.

Ieri, Curtea Constituțională a României a stability că nu există conflict juridic între Guvern și Parlament, ca urmare a depunerii unei Moțiuni de cenzură în sesiune extraordinară. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri