sâmbătă, 24 octombrie
Săptămâna Europeană a Mobilității 2020
De Petruța Gromucz - miercuri, 16 septembrie în categoria Social
18

Distribuie pe rețelele de socializare

Ziua de astăzi marchează începutul celei de-a 19-a Săptămâni Europene a Mobilității. Comisia Europeană realizează această campanie an de an, prin care promovează mobilitatea urbană curată și durabilă. 

Între 16 și 22 septembrie, mii de orașe din peste 40 de țări, vor organiza activități care accentuează mobilitatea cu emisii zero. Una dintre activitățile cele mai cunoscute  este ziua drumurilor închise, ziua  în care traficul este închis, iar persoanele pot merge pe jos, cu bicicleta sau cu  alte mijloace nepoluante. La data de 17 septembrie, forțele națioanle de poliție vor înregistra numărul de decese cauzate de accidente rutiere din acea zi, cu scopul de a ajunge la zero. 

Comisarul pentru transport, Adina Vălean, a declarat: „Anul acesta reprezintă o mare provocare pentru orașele noastre. Dar pandemia ne-a demonstrat și faptul că oamenii își doresc și se așteaptă ca orașele noastre să devină mai sigure, mai curate și mai accesibile tuturor. În cursul acestei săptămâni și ulterior, orașele noastre partenere din întreaga Europă ne vor demonstra cum ar putea arăta orașele europene mai ecologice și mai digitale.”

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri