sâmbătă, 24 octombrie
Scenarii școlare schimbate
De Roberta-Ioana Vântu - miercuri, 16 septembrie în categoria Educație și învățământ
106

Distribuie pe rețelele de socializare

Marți, 15 septembrie, pe platoul Palatului Administrativ din Baia Mare a fost convocată o conferință de presă, susținută de Inspectorul Școlar General, Anca Costin Hendea, Prefectul Maramureșului, Silviu Ungur și directorul DSP Dr. Rareș Pop pentru a dezbate modificările scenariilor în cadrul câtorva unități de învățământ. 

Prefectul Maramureșului, Silviu Ungur

 

În județul Maramureș, la data de 14 septembrie, din 396 de unități de învățământ, 303 activează în scenariul verde, 71 de unități sunt în scenariul galben și 22 în scenariul roșu. Dintre cele 22 de unități de învățământ în scenariul roșu, 15 unități activează în acest scenariu din motive de infrastructură, respectiv, lucrări încă în desfășurare sau din cauza lipsei de personal.

Legat de stocurile sanitare, Inspectorul Școlar General a declarat: „colegii noștri ne-au spus că au măști și dezinfectant în stoc cel puțin pentru această săptămână, unii au pe o perioadă îndelungată, pentru alții se caută soluții. În acest moment în 235 de unități de învățământ nu este asigurată asistența medicală, avem 3 cadre didactice spitalizate, 38 de cadre didactice în carantină/izolare care doresc să își desfășoare activitatea în online și 3 care sunt în carantină/izolare dar, nu doresc să intre în mediul online”.

Inspector Școlar General, Anca Costin Hendea

 

De câteva săptămâni, Ministerul Educației a afișat date despre cele 4 platforme educaționale de pe care recomandă să se lucreze. Au fost alese patru dintre ele, deoarece au gratuitate și siguranță absolută. Procesul final de achiziționare a tabletelor pentru toți elevii din Maramureș nu a putut fi finalizat deoarece, ONAC a reușit achiziționarea doar a trei loturi în care Maramureșul nu se încadrează. Dat fiind faptul că județul nu este eligibil, primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș, a promis într-o discuție cu Inspectorul Școlar General, achiziționarea acestor tablete pentru toți elelvii băimăreni.

Numărul total al profesorilor infectați cu noul virus SARS-CoV-2 în județ este 15, în Baia Mare existând un singur caz care a fost confirmat săptămâna trecută. Cabinetele de medicină școlară, au un efectiv destul de redus de medici școlari. La nivelul Municipiului Baia Mare, există 5 medici școlari și 22 de asistenți medicali din cabinetele școlare.

Tot acest corp de asistenți medicali școlari și medici școlari este suplinit pentru efectuarea triajului epidemiologic în școli, în multe comune din Maramureș, de către asistenții comunitari și o parte din medicii de familie. Aceștia au considerat că este necesar să facă împreună cu primăriile și autoritățile publice locale un contract pe baza căruia să asigure triajul epidemiologic în unitățile de învățământ”, a afirmat directorul DSP. 

director DSP, Dr. Rareș Pop

 

Inspectorul Școlar General a susținut că „educația trebuie să continue în Maramureș” iar „profesorii sunt pregătiți să intervină față în față” dorindu-și o stare generală de sănătate bunăcu speranța de a oferi „o învățare de calitate”.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri