marți, 27 octombrie
S-a dat startul pentru programul „Casa Eficientă Energetic”
De Petruța Gromucz - marți, 15 septembrie în categoria Economic
25

Distribuie pe rețelele de socializare

Începând de astăzi, cei care vor să își eficientizeze energetic locuința, pot beneficia de o finanțare nerambursabilă de 15.000 de euro. Programul a fost lansat astăzi, și are un buget de 460 milioane de lei și se vor putea încrie aproximativ 9.000 de proprietari de case din țara noastră. 

Pentru ca înscrierea să poată fi realizată, este nevoie ca eficiența energetică din locuință să crească cu cel puțin o clasă energetică după implementare. Odată aprobat dosarul, lucrările pot fi începute și realizate într-o perioadă de maxim 18 luni. 

„Cele mai multe case nu sunt bine izolate. De aceea, pierderile de energie ajung până la 30%, prin pereții exteriori, 25% prin geamuri sau acoperiș. Se știe că astăzi, sectorul clădirilor este unul dintre cei mai mari consumatori de energie și cea mai mare sursă de gaze cu efect de seră. Programul nostru are o mare componentă de mediu, dar și una economică și socială: o astfel de investiție duce la reducerea la jumătate a facturilor de energie și, implicit, la scăderea consumului național de energie.”, explică Ministrul Costel Alexe. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri