vineri, 23 octombrie
Nelu Tătaru: „Nu facem experimente pe copii!”
De Petruța Gromucz - marți, 15 septembrie în categoria Educație și învățământ
30

Distribuie pe rețelele de socializare

În Germania,mai exact în landul Baden-Württemberg, doar profesorii sunt obligați să poarte măști în clasă. Acest exemplu i-a fost dat și Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, atunci când a fost întrebat dacă ar avaea „curajul” să lase școlile să decidă dacă este sau nu necesară purtarea măștilor. Nelu Tătaru a explicat la Digi24 că nu este vorba de curaj, este vorba de precauție, iar Guvernul nu este dispus să experimenteze acest lucru pe copii. 

„Nu. Noi nu am discutat de curaj, am discutat de precauţii. În condiţiile în care vom vedea că avem o transmitere comunitară scăzută, că avem toate condiţiile încât să putem avea şi distanţare, în care putem să fim siguri că se respectă și regulile de igienă, în care să putem fi siguri că există şi dezinfectantul, în care putem fi siguri că cineva urmăreşte aceste activităţi, ne gândim. Dar, în acest moment, nu suntem în situaţia să putem lăsa libertatea. Nu. Sunt nişte reguli pe care trebuie să le menţinem: masca, distanţarea, dezinfectantul. Haideţi să păstrăm aceste reguli. Cred că nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii şi cu profesorii”.

De aemenea, acesta a subliniat și faptul că este necesară o analiză a spațiilor disponibile în școli, pentru a vedea dacă acestea sunt suficient de spațioase încât să permită distanțarea fizică. 

Ministrul a încurajat păstrarea regulilor în școli și a normelor de siguranță implementate de autorități.

„Dar până atunci, haideți să respectăm regulile și să putem gestiona cele prime 10-14 zile de la deschiderea școlii, ca să putem adapta ulterior desfășurarea orelor.”, a îndemnat Nelu Tătaru.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri