joi, 22 octombrie
Ziua Internațională a Democrației-15 septembrie
De Mihai Popan - marți, 15 septembrie în categoria Evenimente
13

Distribuie pe rețelele de socializare

Adunarea Generală a Națiunilor Unite stabilește ca data de 15 septembrie să fie sărbătorită ca ,,Zi Internațională a Democrației”. Principiile acestei hotărâri sunt consacrate de faptul că ,,deși democrațiile sunt caracterizate de valori comune, nu există un model unic al democrației” și ,,democrația nu aparține unei anumite țări sau zone”.

Ziua de 15 septembrie are menirea de a sărbători democrația dar și de a scoate în evidență valorile și principile acestui regim politic. Această zi coincide cu adoptarea de către Uniunea Interparlamentară a Declarației Universale privind Democrația din 1997.

Declarația acestei zile afirmă elementele și modalitățile de exercitare a unei guvernări democratice.

În acest an tema aleasă pentru celebrarea datei de 15 septembrie este Responsabilitatea politică: consolidarea legăturilor dintre parlamente și cetățeni.

Comitetul Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare propune cu ocazia acestei date, Senatul și Camera Deputaților să adopte declarația intitulată Participare, reprezentare și responsabilitate: un parlament mai aproape de cetățeni.

Uniunea interparlamentară organizează diferite activități dedicate acestui eveniment și pune la dispoziție o pagină de internet destinate prezentării semnificației acestei zile.

Sursa: cdep.ro


 

 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri