joi, 22 octombrie
România nu vrea să renunțe la adoptarea cu unanimitate a deciziilor privind impozitarea
De Petruța Gromucz - luni, 14 septembrie în categoria Economic
15

Distribuie pe rețelele de socializare

România nu susţine trecerea de la unanimitate la majoritate calificată, în ceea ce priveşte modalitatea de adoptare la nivel UE a unor decizii în domeniul impozitării, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, în cadrul Consiliului Afacerilor Economice şi Financiare (ECOFIN), potrivit Agerpres.

Miniștrii de Finanțe din UE au dezbătut necesitatea reformării sistemului fiscal pentru impozitarea echitabilă și eficientă. Florin Cîtu a precizat că „politica de impozitare este un element al suveranității și o pârghie esențială în stabilirea politicilor naționale”. De asemenea, acesta a precizat că introducerea unui nivel minim de impozitare, este un aspect problematic pentru țara noastră, și că susține îmbunătățirea regulilor UE cu privire la cooperarea administrativă între statele membre.

"Susţinem finanţarea bugetului UE pe baza principiilor echităţii, eficienţei, transparenţei şi simplităţii. Referitor la noile resurse proprii care urmează să fie propuse de Comisia Europeană, suntem deschişi discuţiilor, dar trebuie mai întâi să vedem propunerile concrete şi impactul financiar asupra bugetului naţional", a precizat Florin Cîţu.

Acesta a declarat că țara noastră acordă o mare importanță ponderii echitabile a poverii financiare între statele membre, dar și că ia în considerare dezvoltarea lor economică.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri